Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Odcizené elektrokolo

TRUTNOVSKO - Odložil kolo u restaurace a přišel o něj. 

U jednoho z restauračních zařízení v Hostinném odcizil v sobotu 14. dubna po 20. hodině neznámý lapka jízdní kolo s elektropohonem.

Majitel při oznámení policistům uvedl, že kolo odstavil do stojanu u restaurace, které však neuzamkl a posadil se na zahrádku. Následně se rozhodl kvůli zimě přesunout dovnitř. Když se pak asi po 30 minutách vrátil ven před restauraci, zjistil, že mu elektrokolo někdo ze stojanu odcizil.
Pachatel svým jednání způsobil poškozenému škodu za bezmála 30 tisíc korun. V případě vypátrání a prokázání viny mu hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na dvě léta.

V souvislosti s uvedeným případem policisté radí jak odradit zloděje a tím tak ochránit svůj majetek:

  • Na ulici se snažte své kolo připoutat k pevnému bodu (zábradlí, ukotvený stojan) za použití bezpečnostního zámku (nejlépe přední kolo a rám ke stojanu + zadní kolo a rám ke stojanu). Pokud je vás více cyklistů, pohlídejte si kola navzájem. Pokud však odcházíte na delší dobu, cyklisté často odmontují před odchodem z kola sedlo. Absence této podstatné části kola tak brání krádeži, při které chce pachatel s odcizeným kolem z místa odjet. Mnoho zlodějů tak toto opatření od krádeže odradí.
  • Pokud už dojde ke krádeži, je dobré od jízdních kol i dalších cenných věcí, mít doma uschovaná jejich výrobní čísla a fotografie, které policistům umožní identifikaci při samotném pátrání nebo nálezu odcizených věcí.

por. Pižlová Šárka, DiS.
18. 4. 2018, 10:10

vytisknout  e-mailem