Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Démon alkohol“

TRUTNOVSKO - Cyklista i motorkář utrpěli vážná zranění. 

DN - Rudník.jpgDN - RudníkK havárii cyklisty vyjeli v sobotu 9. června krátce po 19. hodině dopravní policisté z Trutnova. Podle doposud zjištěných skutečností sedmatřicetiletý muž v obci Rudník zřejmě vlivem alkoholu nezvládl na svém kole odbočování z místní komunikace k domu a havaroval. Po pádu mimo vozovku utrpěl vážnější poranění a záchranáři ho převezli do nemocnice. Provedené dechové zkoušky u něho prokázaly pozitivní hodnoty 1,57 a 1,45 promile alkoholu v dechu.

Další případ řešili dopravní policisté v neděli 10. června půl hodiny před polednem, když v obci Kocbeře havaroval řidič čtyřkolky. I při této nehodě hrál svou roli alkohol. Jednašedesátiletý řidič tam na vedlejší komunikaci zřejmě pod jeho vlivem nezvládl řízení a narazil do betonového sloupku elektrického vedení.  Následně skončil mimo silnici na trávě. Také on utrpěl vážná poranění a sanitka jej odvezla do DN - Kocbeře.jpgDN - Kocbeřenemocnice. Provedené dechové zkoušky s řidičem ukázaly policistům hodnoty 1,99 a 2,01 promile alkoholu v dechu. Muži zákona dále zjistili, že vozidlo není vedené v registru a nemá pojistku. Motorkář navíc neměl na hlavě helmu schváleného typu a není ani držitelem řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu.

Případy i nadále šetří dopravní policisté a mužům teď hrozí postih za jejich protiprávní jednání. Prvnímu z nich z přestupku, za který mu může správní orgán vyměřit pokutu. Staršímu řidiči pak z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě uznání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti.

prap. Lukáš Vincenc
11. června 2018, 13:06

Odkazy do noveho okna

DN - Rudník

DN - Rudník 

Detailní náhled

DN - Rudník

DN - Rudník 

Detailní náhled

DN - Kocbeře

DN - Kocbeře 

Detailní náhled

DN - Kocbeře

DN - Kocbeře 

Detailní náhled

DN - Kocbeře

DN - Kocbeře 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem