Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Recidivista skončil ve vazbě!

TRUTNOVSKO - Celníci ho dopadli, i přesto, že před nimi začal ujíždět. 

Z místaKrálovecTřiačtyřicetiletý muž ve vozidle Seat, který minulé úterý začal v Královci ujíždět před celníky, a kterého zanedlouho vypátrali schovaného na stromě, skončil v pátek 29. září 2017 ve vazbě.

Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný muž měl minulý týden dovést z Polska dvě plastové dózy s tabletami, které se používají na výrobu pervitinu. Řidiče se pokusili zkontrolovat celníci v Královci, kteří ho zaznamenali, když překročil státní hranici. On však nedbal jejich výzev k zastavení vozidla a začal před nimi ujíždět. Po několika kilometrech pronásledování nalezli opuštěné vozidlo na louce. Za pomocí služební psa zanedlouho řidiče vypátrali v pětimetrové výšce na stromě a nedaleko odtud objevili i igelitovou tašku, ve které byly prekursory.

Obviněný muž s bohatou trestní minulostí byl již dvakrát za drogovou trestnou činnost odsouzen. Zřejmě na něho pobyt ve vězení, které opustil před třemi měsíci, neměl výchovný účinek.

Kriminalisté po řádném zadokumentování zaslali k rukám státního zástupce podnět na vzetí muže do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a rozhodl o tom, že bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou do deseti let.

Více: https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2017/Stranky/honicka-s-hradeckymi-celniky.aspx

por. Pižlová Šárka, DiS.
2. 10. 2017, 13:00

Odkazy do noveho okna

Z místa

Z místa 

Detailní náhled

Z místa

Z místa 

Detailní náhled

Z místa

Z místa 

Detailní náhled

Z místa

Z místa 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem