Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodloužený víkend

TRUTNOVSKO - Policisté měli napilno! 

Opilého třiačtyřicetiletého cyklistu ve sváteční ráno v půl druhé kontrolovali v Hostinném dopravní policisté.
Řidič svou jízdou ohrožoval své zdraví, když se podrobil dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,05 promile alkoholu v dechu. Policisté mu zakázali další jízdu a ve správním řízení mu hrozí pokuta až do výše 25 tisíc korun.

Královédvorští policisté včera odpoledne zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici opilého muže bez domova, který obtěžoval stánkaře před jedním obchodním domem.
Policisté si při dohledu nad veřejným pořádkem všimli osoby, která slovně napadala obsluhu stánku. Muže policisté vyzvali, aby od tohoto jednání upustil a z místa odešel. On však v jednání pokračoval. Provedená dechová zkouška ukázala hodnoty před 3 promile alkoholu v dechu.
Sedmatřicetiletý muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a noc strávil na záchytce.

Opilce, který kopal do dveří hotelového pokoje ve Špindlerově Mlýně místní policisté v neděli ve čtyři hodiny ráno, zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici.
Na linku 158 jsme v ranních hodinách přijali oznámení od ženy, která uvedla, že je zamčená ve svém pokoji, do kterého se snaží násilím dostat její opilý přítel, ze kterého má strach. Přivolaní policisté muže vyzvali, aby jim sdělil co se děje a také aby upustil od protiprávního jednání. Sedmatřicetiletý muž však s policisty nekomunikoval a hrozilo, že si ublíží a také že dojde k poškození majetku. Z těchto důvodů ho přivolaní policisté zajistili a eskortovali na „záchytku“, kde i on přespal.
V současné době je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

Policisté z Pece pod Sněžkou od pátečního dne pátrají po dosud neznámém nenechavci, který násilím vnikl v Janských Lázních do jednoho pokoje penzionu, ze kterého odcizil finanční hotovost přesahující 7 tisíc korun.
V souvislosti s prováděným šetřením na místě policisté vypátrali muže, po kterém bylo v květnu 2018 vyhlášeno pátrání a to po jeho pobytu. Policisté proto vyrozuměli kolegy na Územním odboru Policie České republiky v České Lípě a muži předali výzvu k podání vysvětlení. Dále ho poučili o následcích, které by nastaly, kdyby se na policejní služebnu bez omluvení nedostavil.
Případ týkající krádeže peněz jsme zadokumentovali a po pachateli intenzivně pátráme.   

Trutnovští policisté objasnili krádež drogistického zboží z jedné trutnovské prodejny, ke které došlo začátkem listopadu 2018. Teprve osmnáctiletému mladíkovi ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. Nutno zdůraznit, že se stejného jednání dopustil již v minulosti a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Pižlová Šárka, DiS.
20. 11. 2017, 12:30

vytisknout  e-mailem