Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět objízdná trasa přes Trutnov

TRUTNOVSKO - Žádáme řidiče o trpělivost! 

Od pondělí 27. března 2017 očekáváme zahájení druhé části rekonstrukce průtahu silnice I/33 Náchodem. V této souvislosti bude znovu přes Trutnov vedena objízdná trasa pro nákladní dopravu směřující z Polska do České republiky.

Objízdná trasa je navržena po silnici I/14 přes Rtyni v Podkrkonoší a Úpici, z Trutnova je vedena po silnici I/37 přes Kocbeře a Choustníkovo Hradiště do Jaroměře.
Opakovaně očekáváme výrazné dopravní komplikace a tvorbu dlouhých kolon při průjezdu Trutnovem, zejména v ulicích Polská a Náchodská.
V loňském roce dosahovaly konce kolony k Poříčské elektrárně, u které jsou v letošním roce navíc plánovány opravy silnice I/14 do Bohuslavic. Pro usnadnění průjezdu osobních vozidel obyvatel Trutnova bylo navrženo jednosměrné propojení Poříčí a Horního Starého Města přes Nové Dvory, ulicemi Údolíčko a Poříčská, s nájezdem z ulice Polská přes lokalitu Nový Domov. Dle cíle cesty lze z Nových Dvorů pokračovat ulicemi Hornoměstská a Přespolní do Horního Starého Města. Ulicí Dolnoměstská do Dolního Starého Města, případně na sídliště Šestidomí. Uvedená trasa může sloužit také pro příjezd na Červený kopec a na Českou čtvrť.

Pro alternativní možnost příjezdu osobních vozidel do centra Trutnova bude otočen jednosměrný provoz v ulici Kpt. Jaroše, ze které bude objízdná trasa vedena dále ulicemi Lomní, Ostrčilova a Novodvorská na Úpské nábřeží. V souvislosti s vedením tras po místních komunikacích budou provedeny úpravy a doplnění dopravního značení nejenom na těchto trasách, ale také na přilehlých místních komunikacích.

Žádáme řidiče zejména o vzájemnou ohleduplnost a trpělivost. V této souvislosti dále vyzýváme občany, aby dbali pokynu policistů i pracovníků stavby a také, aby dodržovali dopravní značení.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
24. 3. 2017, 12:20

vytisknout  e-mailem