Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupal se do auta

TRUTNOVSKO - Pozor na lyžařské vybavení!  

Dva páry dětských lyží odcizil nenechavec v sobotu kolem 16. hodiny od jednoho občerstvení v Černém Dole. Lyžaři se po dni na sjezdovkách ještě rozhodli, že si půjdou s dětmi užít hrátek na sáňkách. Vybavení nechali bez dozoru a v tu ránu bylo pryč. Škodu vyčíslili na čtyři tisíce korun.
Případ řeší policisté jako přestupek proti majetku.  

Další sobotní případ, který vrchlabští policisté řešili, se stal v odpoledních hodinách na jednom parkovišti ve skiareálu u Vrchlabí. Dosud neznámý zloděj vnikl do vozidla, které poškodil. Z něho odcizil batoh s peněženkou a finanční hotovostí a platební kartou, hodinky, termosku a dětské rukavice. Šestatřicetiletá majitelka vyčíslila škodu na poškozeném vozidle tři tisíce korun a škodu na odcizených věcech necelých osm tisíc korun.
Případ řešíme pro podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí až dva roky vězení.

Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby nedávali zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Myslete na to, že krádež ať již lyžařského vybavení či jiných věcí, které ponecháte bez dozoru ve střešních boxech či zavazadlových prostorech svých vozidel, jsou pro náhodné zloděje snadným cílem. Krádež odložených věcí ze zajištěného automobilu či střešního boxu je pro otrlého zloděje otázkou několika minut. Nenechávejte proto v dopravních prostředcích ani střešních boxech v době, kdy je nemáte zcela pod kontrolou žádné cennější věci. Sportovní výbavu je vždy výhodnější ukládat do lyžáren či místností k tomu určených. Počítače, fotoaparáty a další osobní věci by neměly zůstávat na sedadlech automobilů, ale na bezpečnějším místě v hotelovém pokoji či hotelovém trezoru.

Pět garáží „ozdobil“ dosud neznámý umělec v neděli 31. ledna 2016 v Tiché uličce ve Vrchlabí. Pro svá díla si vybral bílou, šedou a černou barvu. Výše způsobené škody je předmětem dalšího šetření.
Případ policisté řeší pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který hrozí jeden rok vězení.  

1. 2. 2016, 12:40
nprap. Pižlová Šárka, DiS.

vytisknout  e-mailem