Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vánoční ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Kradlo se, co přišlo zlodějům pod ruce! 

Úpičtí policisté pátrají po nenechavci, který se vloupal do objektu ve Strážkovicích, ze kterého odcizil dětské hračky a jízdní kolo Favorit, vše v hodnotě 3 tisíce korun.

Dva stolní počítače zmizely z objektu v Bílé Třemešné zřejmě v průběhu prvního svátku vánočního. Dosud neznámý lapka se tam vloupal a tak svým počínáním způsobil škodu na majetku a na odcizených věcech ve výši přesahující 30 tisíc korun.

Den před Štědrým dnem vrchlabští policisté přijali oznámení týkající se krádeže věcí se sklepních kójích v ulici Českých Bratří a v Lánovské ulici. Provedeným šetřením policisté zjistili, že lapka si ze čtyř sklepů odnesl potraviny, on line brusle a lyžařské a zahrádkářské vybavení. Majitelé vyčíslili škodu v celkové výši necelých 20 tisíc korun.

 

penezenka.jpgpeneženka

Na Štědrý den oznámil muž trutnovským policistům ztrátu peněženky s finanční hotovostí přesahující 10 tisíc korun. Z výpovědi poškozeného vyšlo najevo, že mu portmonka zřejmě vypadla z kapsy u kalhot, když se vracel domů.

 

Obdobný případ řešili policisté i den před Vánocemi. Peněženku s finanční hotovostí 12 tisíc korun a platební kartou ztratil muž, který se vracel domů z firemního večírku. Šetřením vyšlo najevo, že se jednalo o zbytek firemních peněz, kterými poškozený platil útratu za zaměstnance.
Oba případy muži zákona zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci.

Včera přišla o své bílo - hnědé lyže Atomic návštěvnice jednoho ski areálu v Jánských lázních. Lyže si odložila do stojanu a čekala u něj na přítele, který kupoval permanentky. Z jejích slov policisté zjistili, že místo opustila asi na 20 sekund a tohoto okamžiku využil lapka, který tam už zřejmě předtím vyhlížel. Škodu vyčíslila do 5 tisíc korun a policisté ze Svobody nad Úpou toto protiprávní jednání zadokumentovali jako přestupek proti majetku. 

Policisty ze Špindlerova Mlýna na Dlouhou noc (23. 12. 2016) přivolal barman jedné restaurace, který měl problém z velmi opilým hostem. Sedmašedesátiletý muž nejprve usnul na baru a poté ho obsluha přenesla na gauč do chodby. Vzhledem k tomu, že nadýchal 3,05 promile alkoholu v dechu a nemohl stát na nohou, místní policisté jej zajistili a následně převezli na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
27. 12. 2016, 12:00

vytisknout  e-mailem