Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol a drogy!

TRUTNOVSKO - Nezodpovědní řidiči. 

 

DrugWipe 5DrugWipe 5

Policisté z Hostinného si při výkonu noční služby v obci Pilníkov všimli vozidla Subaru Justy, kterému svítilo pouze jedno přední světlo. Z tohoto důvodu muži zákona předepsaným způsobem řidiče vozidla zastavili v ulici Mlýnská a vyzvali ho k předložení dokladů. Osmadvacetiletý řidič hned policistům přiznal, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Poté policisté provedli s řidičem dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nadýchal 0,42 promile alkoholu v dechu. Přiznal dvě piva. Navíc řídil vozidlo, které je trvale vyřazeno z evidence vozidel.
Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky ve vězení.

 

 

dragerdrager

Trutnovští policisté dnes ráno  krátce před třetí hodinou v Železničářské ulici se rozhodli zkontrolovat zelené vozidlo Ford. S řidičkou po předložení dokladů provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Ovšem test na drogy jí vyšel pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Čtyřiatřicetiletá řidička přiznala mužům zákona užití pervitinu a to toto úterý. Přišla o řidičský průkaz a dále ještě odmítla lékařské vyšetření spojené s odběre biologického materiálu.
Ve správním řízení jí hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun.

 

I vrchlabští policisté včera odpoledne odhalili řidiče pod vlivem omamných a psychotropních látek. Před 14. hodinou kontrolovali řidiče vozidla Fiat Uno v Dukelské ulici ve Vrchlabí. Osmnáctiletý mladík měl pozitivní test na drogy! Na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření a ve správním řízení mu tedy hrozí až 20 tisíc korun pokuta. 
Dopoledne kontrolovali vozidlo Volkswagen Golf v Horské ulici ve Vrchlabí. I osmatřicetiletý řidič řídil pod „vlivem“. Test na alkohol ukázal hodnotu 0,46 promile alkoholu v dechu a přišel o řidičský průkaz.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
17. 6. 2016, 10:25

vytisknout  e-mailem