Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Beseda pro seniory

Šumpersko - V Zábřehu se uskutečnila beseda policistů se seniory na téma internetových podvodů. 

V úterý 13. února 2024 se v odpoledních hodinách uskutečnila v Klubu důchodců při Domě s pečovatelskou službou v Zábřehu beseda pro seniory na téma internetové kriminality v rámci kampaně „Prokoukl to! A ty?“. Jedná se o společný projekt policistů ve spolupráci s Olomouckým krajem za finanční podpory Programu prevence kriminality na místní úrovni na rok 2023. Tato osvětová kampaň klade za cíl informovat veřejnost v kraji o aktuálních nástrahách a podvodných praktikách, s nimiž se mohou lidé setkat při komunikaci v online prostředí.

Beseda byla zaměřena především na doporučení a rady, jak se chránit v online světě, bezpečně používat tzv. „chytrou elektroniku“ a jak by měli senioři bezpečně používat internet a čeho by se měli vyvarovat. Také byli obeznámeni s nejčastějšími druhy internetových podvodů a byly jim předestřeny i konkrétní případy podvedených občanů.

Zájem mezi seniory o přednášenou problematiku byl velký. Svědčí o tom i fakt, že na přednášku přišlo více jak 50 seniorů. Všem zúčastněným byly předány drobné upomínkové předměty s danou problematikou.

por. Mgr. Ladislav Jílek
14. února 2024

vytisknout  e-mailem