Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídil se zákazem a bez oprávnění

RYCHNOVSKO - Navíc jel rychle a test na návykové látky měl pozitivní. 

V průběhu úterý zadokumentovali policisté rychnovského Dopravního inspektorátu kromě dalších událostí i dopravní nehodu, při které se osobní vůz střetl s traktorem. Pokračování v jízdě zakázali  mladíkovi, který řídil se zákazem, bez řidičského oprávnění a s pozitivním testem na návykové látky.

Příliš úzká silnice
Střet osobního vozidla s traktorem šetřili policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod v úterý v 09:10. Řidič vozu zn. Opel Vectra jedoucí od Černíkovic směrem k Byzhradci s největší pravděpodobností nepřizpůsobil v lesním úseku při průjezdu levotočivou zatáčkou rychlost jízdy  svého vozidla. Při vyhýbání se s protijedoucím traktorem zn. John Deer s diskovým podmítačem došlo ke střetu levé přední části opelu se zadní částí podmítače. Po nárazu třiadvacetiletého řidiče opelu odvezli záchranáři do rychnovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Alkohol u obou řidičů hlídka na místě dechovou zkouškou vyloučila. Škoda této dopravní nehody byla odhadnuta na 45.000 korun.  Příčina a míra zavinění jsou předmětem šetření.

 

Co dělal za volantem ?
Hlídka dopravních policistů zastavila v úterý v 08:00 řidiče vozu zn. Škoda Superb, jedoucího nepovolenou rychlostí v Borohrádku. Při běžné silniční kontrole u čtyřiadvacetiletého místního mladíka zjistila, že má Okresním soudem v Hradci Králové vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to až do května roku 2015. Policisté zároveň zjistili, že mladík nevlastní řidičské oprávnění.  Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u mladíka negativní, ale test na přítomnost návykových látek byl pozitivní. Po řádném poučení hlídka muže vyzvala k lékařskému a toxikologickému vyšetření spojenému s odběrem krve a moče, kterému se podrobil v rychnovské nemocnici. Nyní čelí podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

por. Mgr. Alena Kacálková
22. října 2014


 

vytisknout  e-mailem