Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté objasnili sérii krádeží

RYCHNOVSKO - Terčem sportovní kluby. 

V policejní síti skončil muž z Rychnovska, který za lupem často mířil do sousedního okresu. Sérii jeho krádeží objasnili rychnovští  kriminalisté.

Třiapadesátiletý muž pobývající na Rychnovsku se od začátku května 2017 do začátku června tohoto roku osmkrát vloupal do nejrůznějších objektů. Více než v polovině případů se terčem jeho nezákonné činnosti staly sportovní kluby v Třebechovicích pod Orebem. Do jejich zázemí vstupoval převážně v nočních hodinách násilím a často za sebou zanechal více škody na zařízení než na kradených věcech. Při svých "výpravách" se nezaměřoval na žádný úzkoprofilový sortiment, nýbrž bral vše, co mu přišlo pod ruku. Odcizil tak kromě finanční hotovosti,  alkoholu a cigaret i sportovní tašky, kapitánskou pásku, stopky nebo měřák hustoty na balóny. V jednom případě si v obci poblíž Opočna všiml felicie s klíčky uvnitř auta. Vyměnil ho tedy za svůj dosavadní dopravní prostředek - jízdní kolo, které odhodil do místního rybníka. S kradeným autem se vydal na cestu a dojel až do Orlických hor, kde na jedné cestě zapadl. Aby po sobě zahladil všechny stopy, felicii zapálil. Stopy se pokoušel zahladit i v dalším případě. Po vloupání do hospody po něm zůstala spoušť podobná rčení "pivo teklo proudem", neboť v restauraci otevřel kohout pípy a odešel.
Uvedené protiprávní činnosti se muž dopusitl i přesto, že za stejnou majetkovou trestnou činnost už byl v posledních třech letech odsouzen a trest vykonal.
Vyšetřovatel muži sdělil obvinění z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které  mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
2. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem