Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko - polské setkání

KRAJ - Na společném pracovišti na hranicích. 

Výborná spolupráce obou zemí v pohraničí pokračuje.  Ve středu 22. března 2017 dopoledne proběhla česko - polská pracovní schůzka policejních funkcionářů v budově společného pracoviště na česko - polské hranici Náchod Běloves - Kudowa Zdrój.

Zúčastnili se jí ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje plk. JUDr. David Fulka a jeho protějšek insp. Arkadiusz Golanowski, ředitel Wojewódzki Policji ve Wroclawiu spolu se svými zástupci, náměstkem pro vnější službu plk. Ing. Janem Pavelkou a insp. Krzystofem Niziolkem a insp. Piotrem Liciejewskim. Schůzky se kromě nich zúčastnili i ředitelé příhraničních územních odborů (Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Klodzko) a vedoucí příslušných dopravních inspektorátů.

Hlavními tématy byla současná situace v průmyslové zóně Kvasiny, s důrazem na problémy v dopravě,  a opatření, která by situaci zlepšila. Jako zásadní a oboustranně důležité bylo vysloveno pokračování ve společných česko - polských hlídkách, které by měly probíhat ještě častěji. Zmiňovaná opatření se týkala i prevence protiprávního jednání, při níž by byli osloveni polští zaměstnanci průmyslové zóny s informacemi o zákonech a vyhláškách v České republice, kterými se musí řídit na našem území i oni. Bylo dohodnuto, že se postupně zrealizuje hned několik odsouhlasených forem této prevence.

Dalším důležitým bodem programu byla dopravní situace v Náchodě, která se nyní na silnici č. I/14 vedoucí na Rychnovsko značně zkomplikuje kvůli rozsáhlé rekonstrukci vozovky č. I/33 a následným objížďkám, které se promítnou do celého Královéhradeckého kraje. I zde bude nezbytná spolupráce policií obou států. Stejně jako u dalších sportovních a společenských akcí, které se budou v budoucnu u nás konat a dotknou se obou zemí.

 
por. Mgr. Alena Kacálková
24. března 2017

vytisknout  e-mailem