Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pod lžíci bagru se dostalo plynové potrubí

NÁCHODSKO – Broumovští obyvatelé byli bez plynu, někteří tím pádem i bez teplého oběda. 

Malé evakuační manévry včerejšího dne (16. 10. 2017) kolem poledních hodin zažili cestující a obyvatelé slepé ulice poblíž autobusového a vlakového nádraží v Broumově. Pracovník firmy provádějící výkopové práce v postranní ulici totiž poškodil plynové potrubí. Lžíce bagru nedopatřením zavadila o trubky, které přestaly těsnit, a došlo k úniku plynu.  

Především z preventivních důvodů policisté obvodního oddělení a broumovští městští strážníci po nahlášeném úniku plynu patnáct minut před polednem evakuovali přibližně 30 osob z blízkého autobusového a vlakového nádraží. Hasiči zároveň prošli okolní domy a vyvedli z nich 8 dospělých, 1 dítě a psa. Pro zachování všeobecného bezpečí policisté vytyčili v okolí cca 200 metrů ochrannou zónu a do této vzdálenosti posunuli i zastavování vlaků.  Aby mohlo být potrubí opraveno, plynárenská firma musela do části Broumova zavřít dodávku plynu. Při evakuaci nebyl nikdo zraněn. Po poklesu a prověření koncentrace plynu se chvilku před půl druhou odpoledne mohli obyvatelé vrátit do svých domovů.

Celková vzniklá škoda zatím nebyla vyčíslena, ta za uniklý plyn se dosud pohybuje v řádech několika desítek tisíc korun. Policie zatím vše prověřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
17.10:2017 V 12:00

vytisknout  e-mailem