Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol a drogy za volantem

NÁCHODSKO – Nebezpečný koktejl zakázaných látek řidiči nevadil. 

Že užití drog a alkoholu před řízením automobilu je nebezpečné, to ví snad každé dítě školou povinné. Jenže tento mladík asi nedával ve škole pozor. Policejní kontrola, která v neděli 4. 6. 2017 po deváté hodině večer zastavila osobní vozidlo VW Golf v Náchodě v Raisově ulici, se nestačila divit.

zastavování autaIlustrační foto/Policie ČRZačalo to tím, že mladý muž za volantem na výzvu nepředložil řidičský průkaz. Následná dechová zkouška, které se podrobil, ukázala, že v jeho dechu se skrývá hladina alkoholu v hodnotě 1,5 promile. A pozitivní byl i následný test Drug Wipe na přítomnost jiných omamných látek. Ten pro změnu ukázal pozitivní výsledek na Amphetamin/Metamphetamin. Policie ihned mladému muži zakázal další jízdu a vyzvala jej k odbornému testu s odběrem krve a moči na přítomnost alkoholu a omamných a psychotropních látek v lékařském zařízení, kterému se podrobil.

Následně s mladým mužem policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až ročním trestem odnětí svobody, trestem peněžitým nebo trestem zákazu činnosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
5. 6. 2017 v 13:30

vytisknout  e-mailem