Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidiči, pozor na dopravní značení!

JABLONEC N/NISOU - Křižovatka silnice I. třídy č. 65 a silnice III. třídy č. 2879 mezi Jabloncem nad Nisou a Rychnovem u Jablonce je nebezpečná. Mnoho řidičů zde nerespektuje dopravní značení. 

Křižovatku silnice I. třídy č. 65 a III. třídy č. 2879, mezi Jabloncem nad Nisou a Rychnovem u Jablonce nad Nisou mnoho řidičů jistě dobře zná. Jedná se o odbočku ze silnice I. třídy č. 65 na Kokonín a nachází se u objektu bývalého autobazaru. Nejlépe však tuto křižovatku znají místní lidé. Jedná se o velmi nebezpečné místo, kde mnoho řidičů nerespektuje stávající dopravní značení. Ve směru od Rychnova u Jablonce na Jablonec nad Nisou vedou tři jízdní pruhy, jeden ve směru na Rychnov a dva na Jablonec. Silnice III. třídy č. 2879 je na křižovatce se silnicí I. třídy č. 65 osazena dopravním značením "Zákaz odbočení vlevo".

 

2

Mnoho řidičů, kteří jedou z Kokonína a mohou odbočit pouze doprava na Jablonec, značení nerespektují a vydávají se přes dva jízdní pruhy ve směru na Rychnov. Ohrožují tím nejen sebe samotné, ale zejména ostatní účastníky silničního provozu. Ve chvíli, kdy jede kopcem nahoru od Rychnova nákladní vozidlo a jiné vozidlo jej předjíždí, nemusí jej řidič jedoucí ze silnice III. třídy od Kokonína zcela vidět. Zrovna tak pro řidiče, kteří jedou po silnici I. třídy od Jablonce směrem na Rychnov, platí v místech před touto křižovatky  "Zákaz odbočení vlevo". 

Dopravní policisté z Jablonce v těchto místech již v minulosti řešili několik dopravních nehod. Také v tomto místě často vykonávají dohled nad bezpečností v silničím provozu a opakovaně se přesvědčují o tom, že řidiči dopravního značení nedbají a tím, že odbočují vlevo zbytečně hazardují se životem svým i ostatních. Z důvodu zajištění bezpečnosti všech účastníků silničního provozu a eliminace případných kolizí či nebezpečných situací zde budou policisté vykonávat mnohem častěji dohled a nebudou tato přestupková jednání nijak tolerovat. Řidiči, kteří jsou zde zvyklí tímto způsobem jezdit, si budou muset zvyknout na to, že je za porušení zákona čekají sankce v podobě blokových pokut.
 

6.3.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová 
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem