Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté objasnili 24 případů vloupání do vozidel

JIČÍNSKO - „Specialistům“ hrozí až tři roky vězení. 

ilustrační vozidloilustrační vozidlo
Dva „specialisty“ na vloupačky do vozidel odhalili v těchto dnech jičínští kriminalisté. Jedná se o dvaačtyřicetiletého muže z Pardubicka a jeho o dva roky mladšího společníka z Jablonecka.
 
Poprvé se na lup vydali v prosinci loňského roku do obce Dřevěnice, kde se starší z nich vloupal do vozidla Ford Transit, ze kterého odcizil dvě rybí konzervy a z nákladového prostoru pak mikrovlnou troubu, vysavač a další věci. Jeho kamarád prý „jen“ hlídal a dělal mu tzv. zeď. Následně se „podívali“ do vozidla Seat Leon, které bylo zaparkované opodál.  V tomto případě si odnesli autorádio Pioneer, flash disk a navigaci. Takto s většími i menšími přestávkami operovali na Jičínsku, Svitavsku, Trutnovsku a dalších místech. Jejich poslední akcí bylo vloupání do vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované před jedním z domů v Chodovicích, ze kterého odčerpali 12 litrů nafty. Celkem se tak od prosince loňského roku do současné doby vloupali do 24 vozidel včetně jednoho traktoru. Svým jednáním způsobili celkovou škodu ve výši nejméně 160 tisíc korun.
 
Akce převážně vymýšlel starší z nich, který je také ve většině případů provedl. Jeho kamarád byl pasován do role hlídače, který „pouze“ dával pozor.
 
Muži, kteří jsou vyšetřovaní na svobodě, si vyslechli obvinění z přečinů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
nprap. Hana Klečalová
25. března 2015 v 9:44

vytisknout  e-mailem