Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vyhrožoval bombou

BŘECLAVSKO: Policisté zkontrolovali tři provozovny. 

Břeclav – Dnes těsně před polednem přijali policisté informaci o výhružné zprávě, kterou zaslal doposud neustanovený pachatel do jedné cukrárny v Břeclavi. Vyhrožoval, že na pracovišti je umístěna bomba. Vzhledem k tomu, že uvedená firma má v Břeclavi tři provozovny, vyjely hlídky okamžitě na jednotlivá místa. Kolegové provedli evakuaci osob a objekty následně uzavřeli. K prověření budov byli přivoláni psovodi se speciálně vycvičenými psy.

Opatření bylo ukončeno s negativním výsledkem – žádná výbušnina nebyla nalezena. Museli jsme evakuovat 61 osob. Mezi uvedeným počtem byli nejen zaměstnanci, ale také návštěvníci cukráren. Vzhledem k tomu, že jedna provozovna se nachází v nákupním centru, museli jsme uzavřít také přilehlé obchody.

V současné době událost prověřujeme a po pachateli, který zaslal výhružnou zprávu, intenzivně pátráme. Snad jen pro doplnění zbývá dodat, že se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy a za uvedené protiprávní jednání mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 29. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem