Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Rušné sobotní ráno v Břeclavi

BŘECLAVSKO: Policisté šetří těžké ublížení na zdraví. 

Břeclav - V noci z pátku na sobotu 25. září 2010 došlo k událostem, které v současné době prověřují a vyšetřují policisté Služby kriminální policie a vyšetřování  ÚO Břeclav. V dané věci se jedná o protiprávní jednání, kterých se dopustila skupina 7 mladých mužů z Břeclavi.

Mladíci nejdříve slovně a následně fyzicky napadli obsluhu herny v Břeclavi. Důvodem napadení bylo neoprávněné vymáhání výhry. Skupinka poničila vybavení herny a majiteli způsobila majetkovou škodu ve výši pět tisíc korun. Poté se mladíci přesunuli do jiného baru. Před vchodovými dveřmi fyzicky napadli devětadvacetiletého muže a způsobili mu tak těžká zranění , kvůli nimž musel být hospitalizován v brněnské nemocnici.

U případu na místě zakročovali v součinnosti strážníci městské policie, policisté Obvodního oddělení Břeclav a následně i kriminalisté, kteří si případ převzali.  Krátce po události byli pachatelé zadrženi  a vyšetřovatel některým z nich již sdělil  obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinů výtržnictví a poškozování cizí věci.  Státnímu zástupci byl podán návrh na vzetí obviněných do vazby a v současné době policisté čekají na rozhodnutí soudu.

Zpracovala: nprap. Bc. Hana Kejlová, 27. září 2010

vytisknout  e-mailem