Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Únor 2009

Zpravodajství, nehody, informace 

27. 2. 2009

Řidič nerespektoval dopravní značku
Ve čtvrtek 26. 2. 2009 krátce před půl třetí odpoledne řidič osobního motorového vozidla Škoda Felicia nerespektoval v obci Hostinné dopravní značku  „Dej přednost v jízdě“ vjel do křižovatky, kde se střetl s projíždějící cyklistkou, která upadla na komunikaci. Při nehodě se pětačtyřicetiletá žena lehce zranila a musela být ošetřena v nemocničním zařízení. Policisté provedli u obou účastníků silničního provozu orientační dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem.
nprap. Jiří Prouza


27. 2. 2009

Alkohol se mu stal osudným
Ve večerních hodinách ve čtvrtek 26. 2. 2009 vyjížděli policisté Dopravního inspektorátu Trutnov k dopravní nehodě v obci Batňovice. Na místě zjistili, že řidič osobního motorového vozidla Škoda Octavia nezvládl svůj vůz, v levotočivé zatáčce dostal smyk a havaroval mimo komunikaci na zasněžené louce. Z místa dopravní nehody byl lehce zraněný mladík převezen vozidlem rychlé záchranné služby do nemocnice, kde byl hospitalizován. Policisté dvaadvacetiletého řidiče vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. V tomto případě přístroj ukázal hodnotu přes 2 promile alkoholu v dechu. Další okolnosti jsou předmětem šetření.
nprap. Jiří Prouza


27. 2. 2009

Dopravní nehody bez zranění
V době od pondělního rána do čtvrtku 26. 2. 2009 došlo na silnicích trutnovského okresu k 7 dopravním nehodám. Šest havárií policisté skupiny dopravních nehod vyřešili jako přestupek v dopravě a jednu řešili jako dopravní nehodu. Ke zranění osob při uvedených nehodách naštěstí nedošlo.
npor. Ing. Václav Musil


26. 2. 2009

Šest přestupků za dva tisíce korun
Policisté Skupiny dopravních nehod v úterý 24. 2. 2009 nemuseli zadokumentovat žádnou dopravní nehodu. Policisté Dopravního inspektorátu Trutnov věnovali v úterý zvýšenou pozornost nad dohledem, bezpečností a plynulostí v silničním provozu. Nezodpovědní řidiči se dopustili šesti přestupků, za které zaplatili blokové pokuty ve výši necelých dvou tisíc korun.
nprap. Udo Ertner


24. 2. 2009

Policisté se věnovali prevenci
Policisté Skupiny dopravních nehod v pondělí 23. 2. 2009 museli zadokumentovat jednu dopravní nehodu, která si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Takový výsledek dopravní policisty vždy potěší.  Dopraváci tedy v první pracovní den tohoto týdne věnovali zvýšenou pozornost na dohled, bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Hlídky se rovněž zaměřily na kontroly vozidel, které odjíždějí z horských středisek. Časté kontroly jsou jedním z hlavních preventivních způsobů, jak zamezit krádežím motorových vozidel a v součastné době i krádežím lyžařského vybavení.
nprap. Udo Ertner


24. 2. 2009

Řidič nepřizpůsobgil rychlost
V pondělí dopoledne 23. 2. 2009 došlo v obci Hajnice k dopravnímu přestupku. Řidič osobního motorového vozidla Škoda s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy  svým schopnostem a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vlevo do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla Renault. Ke zranění osob při uvedené srážce nedošlo, dechová zkouška na alkohol provedená u obou řidičů přístrojem DRÄGER byla negativní. Řidiči vyčíslili škodu na 90 tisíc korun.
npor. Ing. Václav Musil

23. 2. 2009

Činnost dopravních policistů
Policisté Dopravního inspektorátu územního odboru vnější služby v Trutnově se v uplynulém týdnu od 16 - 22. 2. 2009  zaměřili především na kontrolu používání bezpečnostních pásů jak ze strany řidičů, tak i ze strany přepravovaných osob. Pozornost policisté také věnovali používání zádržných systémů při přepravě dětí, kdy nebylo zjištěno žádné porušení.  Ve čtyřiačtyřiceti případech bylo zjištěno porušení povinnosti být při jízdě připoután bezpečnostním pásem ze strany řidičů, v osmi případech u spolujezdců.  Celkem dopravní policisté v uplynulém týdnu zjistili 98 přestupků, za které byly řidičům uloženy blokové pokuty ve výši necelých 45 tisíc korun. Řidiči byli vyzváni k provedení 590 dechových zkoušek, kdy v 10 případech bylo u řidičů zjištěno požití alkoholu před jízdou. Ve sledovaném období byla uložena kauce ve výši 11 tisíc korun zahraničnímu turistovi, kdy mu byla policejní hlídkou naměřena schváleným dechovým přístrojem  hodnota 0,45 promile alkoholu v dechu.  
npor. Bc. Zdeněk Souček


23. 2. 2009

Dopravní nehody
V neděli odpoledne 22. února 2009 došlo mezi obcemi Babí a Žacléř ke srážce osobních motorových vozidel Škoda Felicia a Škoda Felicia Combi.
Dle dosavadního šetření došlo k dopravní nehodě tak, že řidič vozidla Škoda Felicia při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Felicia Combi.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozidla Škoda Felicia Combi a dvou nezletilých dětí, které byly odvezeny do nemocnice v Trutnově vozidlem ryhlé lékařské pomoci. Požití alkoholických nápojů bylo u řidiče vozidla Škoda Felicia Combi na místě dopravní nehody vyloučeno dechovou zkouškou pomocí přístroje Alkotest 7410. U řidiče vozidla Škoda Felicia byla dechová zkouška pozitivní, byla naměřena hodnota 0,11 promile alkoholu v dechu. Dopravní policisté uvedenou nehodu intenzivně prošetřují.
nprap. Jiří Vočadlo


23. 2. 2009

Alkohol za volant nepatří
Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 10 dopravních nehod, při kterých došlo ke čtyřem lehkým a jednomu těžkému zranění. Dopravní policisté od pátečního večera do večera nedělního dechovými zkouškami zjistili šest řidičů, kteří před nebo během jízdy požili alkoholický nápoj. Nezodpovědným účastníkům silničního provozu hrozí vysoká pokuta, zákaz řízení motorových vozidel a v případě zjištění alkoholu nad jednu promile může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
nprap. Udo Ertner

                           
16. 2. 2009

Řidička jela pod vlivem alkoholu
Hlídka dopravního inspektorátu Trutnov prováděla dne 15. 2. 2009 dohled na silničním provozem ve Vrchlabí. Předepsaným způsobem policisté zastavili řidičku osobního motorového vozidla značky Škoda. Muži zákona tuto vyzvali k předložení dokladů a ke zkoušce na alkohol. Řidička se sama k požití alkoholických nápojů před jízdou doznala a byla jí naměřena hladina alkoholu s pozitivním výsledkem 0,8 promile. Jmenované bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Nezodpovědné účastnici silničního provozu bylo na místě zadrženo řidičské oprávnění.
nprap. Věra Krejčová


11. 2. 2009

Nehoda sanity u Kuksu
V úterý 10. února 2009 došlo krátce po desáté hodině dopolední mezi obcemi Kuks a Choustníkovo Hradiště k dopravní nehodě, při které došlo ke srážce sanitního vozu značky VolkswagenTransporter  s vozidlem Hyundai Santa Fe a nákladním vozidlem Iveco Eurocargo. 
K dopravní nehodě došlo s největší pravděpodobností tak, že řidič vozidla Volkswagen jedoucí se zapnutým světelným výstražným znamením modré barvy nepřizpůsobil rychlost a při průjezdu  pravotočivou zatáčkou dostal na kluzké komunikaci smyk. Se sanitním vozem řidič vyjel do protisměrné části komunikace, kde levým bokem narazil do levého boku protijedoucího vozidla Hyundai, které bylo nárazem odhozeno vpravo na kovová svodidla. Následně transportér narazil do dalšího protijedoucího vozidla Iveco.
Na místě dopravní nehody byla u všech řidičů provedena dechová zkouška pomocí přístroje Alcotest 7410 s negativním výsledkem. Při této dopravní nehodě došlo k lehkému zranění personálu sanitního vozu. Škodu předběžně vyčíslili účastníci nehody na 800 tisíc korun.
npor. Ing. Václav Musil

10. 2. 2009

Deset nehod, jeden alkohol
V době od 9. 2. 2009 do středečního rána 10.2.2009 došlo na silnicích trutnovského okresu k deseti dopravním nehodám. Pět z těchto nehod policisté dopravního inspektorátu vyřešili jako přestupek v dopravě a zbývajících pět muži zákona zpracovali jako dopravní nehodu. Uvedené nehody si vyžádaly dvě lehká zranění. V jednom případu policisté zjistili řidiče, který před nebo během jízdy požil alkoholický nápoj.
npor. Ing. Václav Musil


10. 2. 2009

Čtyři dopravní nehody na Trutnovsku
V době od pátku do nedělní půlnoci 8. 2. 2009 došlo na silnicích trutnovského okresu ke čtyřem dopravním nehodám. Jedna z těchto nehod byla vyřešena jako přestupek v dopravě a tři havárie byly zpracovány jako dopravní nehody. Uvedené nehody si vyžádaly jedno lehké zranění.
npor. Bc. Zdeněk Souček 


9. 2. 2009

Za týden uloženy pokuty za 134 tisíc korun
Policisté Dopravního inspektorátu územního odboru vnější služby Trutnov v týdnu od 2. do 8. února 2009  v uplynulém týdnu dopravní policisté zjistili 134 přestupků, z toho v  67 případech nebyla účastníky silničního provozu nedodržena stanovená rychlost jízdy. Za výše uvedené přestupky byly uloženy blokové pokuty ve výši necelých 135 tisíc korun. Jednomu z řidičů byla uložena kauce ve výši 6 tisíc korun za překročenou rychlost jízdy v obci o více než 30 kilometrů v hodině.
Policisté v průběhu dohledu nad silničním provozem vyzvali k dechové zkoušce 566 řidičů motorových vozidel. Devět ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu řídilo svá vozidla pod vlivem alkoholického nápoje.
npor. Bc. Zdeněk Souček


6. 2. 2009

Dopravní nehoda ve Dvoře Králové nad Labem
V pátek 6. února 2009 došlo krátce po poledni na jedné z křižovatek v obci Dvůr Králové nad Labem k dopravní nehodě, při které se srazila dvě osobní motorová vozidla značek Fiat. 
K dopravní nehodě došlo dle šetření tím, že řidička vozidla přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou "Dej přednost v jízdě!" nedala přednost v jízdě vozidlu přijíždějícímu po hlavní pozemní komunikaci. 
Při dopravní nehodě utrpěla řidička jednoho z vozidel zlomeninu pravé klíční kosti. Z místa dopravní nehody byla převezena vozidlem záchranné služby na vyšetření do královédvorského nemocničního. Alkohol nebyl provedenými dechovými zkouškami u řidičů zjištěn. V dnešní době se často stává, že viníci dopravních nehod z místa střetu po zjištění, že nedošlo ke zranění zúčastněných osob bez vyplnění záznamu o dopravní nehodě odjíždějí. Policisté radí všem motoristům, kteří se stanou svědkem dopravní nehody, aby si vždy zapamatovali typ, barvu a registrační značku vozidla, které z místa ujíždí.
npor. Bc. Zdeněk Souček



4. 2. 2009

Informace pro řidiče
Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali ve středu 4. 2. 2009 pět dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Policie České republiky chce opětovně připomenout všem řidičům, že nemají povinnost hlásit policistům všechny dopravní nehody. Policii volejte v případě, kdy škoda na vozidlech nebo přepravovaných věcech přesáhne 100 tisíc korun. Druhým důvodem oznámení nehody je zranění osoby a ve třetím případě se jedná o škodu vzniklou na majetku další osoby, například poškozená budova, plot, dopravní značka o podobně.  V dnešní době se často stává, že viníci dopravních nehod z místa střetu po zjištění, že nedošlo ke zranění zúčastněných osob bez vyplnění záznamu o dopravní nehodě odjíždějí. Policisté radí všem motoristům, kteří se stanou svědkem dopravní nehody, aby si vždy zapamatovali typ, barvu a registrační značku vozidla, které z místa ujíždí.
npor. Ing. Václav Musil


2. 2. 2009

Řidič nadýchal necelé dvě promile
Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali v průběhu víkendu do pondělního rána 2. 2. 2009 deset dopravních nehod, při kterých došlo ke čtyřem lehkým zraněním. V jednom případu policisté provedeným šetřením zjistili u jednoho z řidičů požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy. Dechová zkouška prokázala necelé dvě promile alkoholu v dechu nezodpovědného účastníka silničního provozu.
npor. Ing. Václav Musil


1. 2. 2009

Srážka tří vozidel
Dne 1. února 2009 večer došlo na pozemní komunikaci mezi obcí Vrchlabí a obcí Dolní Branná k dopravní nehodě, srážce tří osobních motorových vozidel.
K dopravní nehodě došlo dle dosavadního šetření tak, že řidič osobního vozidla značky Škoda nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a povětrnostním podmínkám, které mohl předvídat. Při  průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk, následkem kterého vyjel vlevo do protisměrné části vozovky. Přední částí vozidla narazil do levého boku protijedoucího vozidla značky Škoda Octavia, které bylo vlivem nárazu odhozeno do silničního příkopu, kde pravou zadní částí narazilo do stromu. Následkem havárie narazila zadní část Octávie do levého boku stojícího vozidla značky Opel Zafira.
Dopravní nehoda si naštěstí vyžádala jedno lehké zranění. Požití alkoholu před nebo během jízdy bylo u všech řidičů vyloučeno provedenou dechovou zkouškou pomocí přístroje Alcotest 7410 Dräger.
npor. Ing. Václav Musil

 

vytisknout  e-mailem