Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Úniková místnost přiblíží dětem policejní práci

PLZEŇSKÝ KRAJ – V budově krajského ředitelství jsme připravili únikovou hru pro děti. 

Přednášky na různá témata, prezentace policejní práce. Takto už nás děti dobře znají. Ale protože jsme chtěli přijít s něčím originálnějším, jak dětem přiblížit pestrost policejní práce, připomenout pravidla správného a bezpečného chování, a přitom zapojit jejich logické myšlení, připravili jsme pro ně interaktivní aktivitu. Děti se tak seznámí například s druhou nejstarší metodou využívanou v kriminalistické praxi pro identifikaci osob nebo v čem spočívá práce policistů na operačním středisku a s dalšími zajímavostmi.  

Úkolem žáků je v určitém časovém úseku odhalit pachatele, který svým jednáním ohrozil obyvatele našeho krajského města.  K tomu, aby se děti dostaly do zdárného cíle, potřebují na jednotlivých stanovištích získat kódy, které jim pomohou odemknout boxy, ve kterých mají indicie k pachateli. A pokud se jim vše podaří, čeká na ně v trezoru odměna. Během hodinové hry hráči využívají logické myšlení a své znalosti, zapotřební je i všímavost a v určité chvíli i fyzická zdatnost. Více ale prozrazovat nemůžeme, aby se naši malí návštěvníci měli na co těšit.

Místnost, kde se budou účastníci snažit „uniknout“ je kapacitně omezena, proto děti vybíráme na základě kybertestu, který zpracovávají po přednáškové činnosti v jejich třídě. Ti, kteří uspějí nejlépe, pak mohou za doprovodu pedagoga hru absolvovat. Mezi první návštěvníky patřily děti z 10. ZŠ v Plzni, a to konkrétně z páté třídy.

Tento projekt se nám podařilo zrealizovat díky  vzájemné spolupráci našeho krajského ředitelství s Odborem bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Plzeňského kraje, za což našemu dlouholetému partnerovi velmi děkujeme.

I u naší únikové „policejní“ hry platí to, že učení je zábava! Těšíme se na Vás.



kpt. Bc. Hana Kroftová
13. listopadu 2023

Odkazy do noveho okna

1 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023 (1)

1 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023 (1) 

Detailní náhled

2 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023 (2)

2 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023 (2) 

Detailní náhled

3 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023

3 10.ZŠ Plzeň, říjen 2023 

Detailní náhled

Představení zástupcům KÚ Pl. kraje

Představení zástupcům KÚ Pl. kraje 

Detailní náhled

Představení zástupcům KÚ Pl. kraje (2)

Představení zástupcům KÚ Pl. kraje (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem