Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Úmyslně naboural do vozidla Audi

ZLÍNSKO: Škoda se vyšplhala na 320 tisíc korun. 

Sdělení podezření z trestného činu poškození cizí věci si vyslechl třiatřicetiletý muž z Ostravy, který při své cestě mezi Brumovem-Bylnicí a Návojnou úmyslně čelně narazil do vozidla Audi A6 nákladním vozidlem Iveco. Nikomu z řidičů se nic nestalo. Škoda na obou vozidlech se vyšplhala na více než tři sta dvacet tisíc korun.

Začátkem března projížděl muž z Ostravy pracovně různými městy, posledním z nich byla obec Brumov-Bylnice. Těsně před obcí ho předjela dvě vozidla, Honda a Audi, která se vzápětí zařadila před něj. Jedno z nich odbočilo ihned po předjetí, Audi odbočilo asi po 1 km na obec Návojná. Řidiče Iveca rozlítilo, že krátce po jeho předjetí oba řidiči odbočili a vydal se za řidičem Audi, kterého vzápětí předjel. Ten raději zastavil a chtěl počkat, než bude pokračovat v jízdě. Agresivní šofér nákladního vozidla se však otočil a rozjel se velkou rychlostí proti vozidlu Audi. To začalo couvat, aby se vyhnulo srážce. Po chvíli jeho osmatřicetiletý řidič z Valašských Klobouk zastavil a jen čekal, až ho nákladní vůz objede. K jeho překvapení však Iveco pokračovalo v jízdě proti němu, až do něj čelně narazilo. Agresivní řidič vystoupil a začal na druhého křičet. Ten zavolal policisty a počkal v autě, než přijedou.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, ale po zjištění všech okolností a prošetření případu útok překvalifikovali na trestný čin poškození cizí věci. Agresivnímu řidiči, který byl již jednou soudně trestaný, nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

28. dubna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem