Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uložený zákaz řízení jim nic neříká

RAKOVNICKO – Oba jsou podezřelí ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Policistům z obvodních oddělení Nové Strašecí a Jesenice se podařilo odhalit další řidiče, kteří nemají za volantem co dělat. Oba totiž řídili s platným zákazem řízení motorových vozidel.

Novostrašecká hlídka zastavila 17. května před devátou hodinou ranní na silnici I. třídy č. 6, za nájezdem na tuto silnici mezi Prahou a Karlovými Vary, v katastru Nové Strašecí, osobní vozidlo VW Golf, jež řídil jedenadvacetiletý muž. Na výzvu předložil pouze doklady od vozidla, své osobní nikoliv. Lustrací policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. Dále byl vyzván k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také k testu na jiné návykové látky. Zatímco dechová zkouška byla negativní, test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem a odhalil amfetamin/metamfetamin. Policisté 21letého mladíka vyzvali k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, což ale odmítl.

V Hořovičkách půl hodiny po půlnoci dne 18. května zastavila hlídka z Obvodního oddělení Jesenice osobní vozidlo Opel, jež řídil 36letý muž. Ten také předložil doklady pouze od vozidla. Policisté i u tohoto řidiče zjistili, že má uložený zákaz řízení, s platností od letošního března do října 2018.

Jedenadvacetiletý i šestatřicetiletý jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což můžou být potrestáni až dvouletým trestem odnětí svobody.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
18. května 2018

vytisknout  e-mailem