Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uloupili diamanty

Jak rychle přišli, tak zase odešli, avšak bohatší o blyštivé kameny za několik miliónů. 

Ve čtvrtek, nedlouho před desátou dopoledne přišli do prodejny v Dlouhé ulici dva muži. Byť nebyl obchod ještě oficiálně otevřen, prodavačka zákazníky pustila dovnitř. Jednoho z nich totiž poznala a věděla, že má zájem o koupi šperku, který si vybral o den dříve.

Zákazníci si chtěli vybraný šperk prohlédnout ještě jednou a k tomu chtěli navíc dokoupit i náušnice. Posléze přišla na řadu diskuse o způsobu platby, kterou chtěli muži provést takzvaně cash. Proto odešli z prodejny k nejbližšímu bankomatu, od kterého se ale vrátili s nepořízenou, neboť prý nefungoval. Proto se rozhodli zaplatit bezhotovostně. Avšak ve chvíli, kdy prodavačka připravila platební terminál, nastal zásadní zlom.

Dvojice mužů na ženu zaútočila, kdy ji srazili na zem a poté jí odnesli do zázemí prodejny. Zde ji spoutali takzvanými rychlopouty a začali „nakupovat“. Při tom si přisvojili diamanty, náhrdelníky a další šperky v celkové hodnotě několika miliónů korun.

Dalším prošetřováním, především výslechem napadené prodavačky kriminalisté zjistili, že pachatelé měli být ozbrojeni krátkou střelnou zbraní a byli velice luxusně a slušivě oblečení. Zároveň poškozená také uvedla, že hledaní hovořili rusky a anglicky.

Kriminalisté z tohoto místa prosí širokou  veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud byste kdokoliv muže na záběrech poznal, znal jste jejich totožnost, případně místo pobytu, nebo pohybu, předejte nám tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

V tomto směru apelujeme především na provozovatele hotelů a podobných ubytovacích zařízení v centru metropole. Je totiž důvodný předpoklad, že hledaní jsou cizinci, kteří přijeli do metropole s jediným cílem, tedy loupit, a takzvaně na otočku. Z toho důvodu se mohli ubytovat na jednu, dvě noci nedaleko místa činu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 12. 2016

vytisknout  e-mailem