Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úlekem zabrzdil přední

NOVOJIČÍNSKO-zpronevěra 

Peníze zaměstnavatele

Zpronevěřila peníze zaměstnavatele určené k provozní záloze.

Podezřelou je 25letá servírka novojičínského baru, která peníze určené jako provozní zálohu poskytla doposud neznámé osobě, údajně jako půjčku. Poškozený majitel kontrolou zjistil, že z celkové svěřené částky zaměstnankyni chybí více jak 13 tisíc korun. To zda peníze skutečně zapůjčila nebo je použila k jiným účelům, je předmětem dalšího policejního šetření.   Nicméně v této fázi oznámení je prověřována s podezřením ze spáchání přečinu zpronevěry.

Zranil se na koloběžce

Nedošlo ke střetu ani k přímému ohrožení jiným účastníkem, pouze k uleknutí koloběžkáře na cestě z Pusteven na Ráztoku a následnému pádu na vozovku se zraněním.

Při vychutnáváni si jízdy z kopce dolů na koloběžce, se zalekl 65letý muž cyklisty, který jej předjížděl. Úlekem přimáčkl přední brzdu s takovou intenzitou, že přelétl přes řídítka a dopadl na živičný povrch silnice. Samotným pádem si způsobil zranění v obličejové části a čelisti. Alkohol nebyl u cyklisty ani koloběžkáře dechovou zkouškou zjištěn, taktéž technická závada obou dopravních prostředků byla vyloučena. Příčinou této dopravní nehody byl náhlý neuvážený manévr koloběžkáře. 

V letošním roce evidujeme v okrese 50 dopravních nehod s účasti cyklisty. Příčiny jsou různé, řidiči motorových vozidel nedali přednosti cyklistům, či cyklisté nedali přednost automobilům, řidiči měli nedostatečný odstup od předjížděných cyklistů, nebo je přehlédli při odbočování. Vyjímkou nejsou také srážky s chodci, ale také alkohol za řídítky kola. Rekordmankou je cyklistka s více jak 2 promile alkoholu, která sjela mimo komunikaci.     

Nový Jičín, 29. srpna 2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem