Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukrýval se osm let

Hledaný muž se před policisty skryl ve skříni. 

FAST český znak

Policisté odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia České republiky provedli, v součinnosti s policisty Městského ředitelství policie Ostrava, zadržení dlouhodobě hledaného 37letého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání již v roce 2008. Na hledaného byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a zároveň evropský zatýkací rozkaz pro trestné činy podle

§ 234 odst. 3 alinea první, odst. 4 písm. b) tr. zákoníku (neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku),

§ 21 odst. 1 k § 209 odst. 1, odst. 4 písm. d) tr. zákoníku (podvod ve stádiu pokusu),

§ 21 odst. 1 k § 230 odst. 2 písm. a), odst. 3 písm. a), odst. 4 písm. b) tr. zákoníku (neoprávněn přístup k počítačovému systému a nosiči informací ve stádiu pokusu).

Na základě intenzivního pátrání bylo zjištěno, že hledaný se ukrýval v domě svých rodičů, v zabezpečených místnostech. Vzhledem k velikosti a dispozicím objektu byla vyžádána součinnost dalších policejních složek, včetně policistů hlídkové služby a psovodů.

Samotný zákrok byl náročný, neboť si hledaný upravil vstupní dveře tak, aby násilnému vstupu odolaly. Policisté museli nakonec na místo povolat hasiče a použit jejich hydraulické zařízení k otevření dveří. I po otevření dveří se však hledaný odmítl vzdát, schoval se do skříně a nakonec se snažil přesvědčit policisty o tom, že není tím, koho hledají. I přes to všechno byl muž zdržen a dodán do výkonu trestu a policisté z odboru pátrání Policejního prezidia ČR si na své konto připsali další úspěšný „úlovek“.

20. květen 2016
por. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

 

 

vytisknout  e-mailem