Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ukradli ženě z ramene kabelku

CHEBSKO – Měla v ní šperky a peníze v hodnotě kolem 106 tisíc korun. 

Chebští kriminalisté dopadli zloděje, který odcizil turistce kabelku. Ta přijela v neděli dne 15. dubna na nádraží do Chebu. Zde si je měli vyhlédnout dva muži ve věku 20 a 40 let. Po společné domluvě měl 20 letý muž v podchodu nádraží přiběhnout zezadu k poškozené 66 leté ženě a strhnout jí kabelku, kterou měla přehozenou přes rameno. S tou poté utekl pryč. Poškozená žena měla v kabelce uloženou finanční hotovost necelých 3 tisíce euro, osobní doklady a mobilní telefon, ale také několik šperků. Celkem tak poškozené způsobil škodu v přepočtu kolem 106 tisíc korun.

VIDEO ZDE

Kriminalisté oba muže dopadli a zahájili s nimi trestní stíhání. Obvinili je ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, u 40 letého muže ve formě účastenství. Za uvedené jednání jim tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

Mladší obviněný se krádeže dopustil již v posledních třech letech opakovaně. Za trestnou činnost byl soudem odsouzen k trestu donětí svobody se zkušební dobou do září roku 2020. Kriminalisté na něj podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice.

nprap. Zuzana Týřová
prap. Bc. Michal Žáček
25. 4. 2018

vytisknout  e-mailem