Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradli auto i nářadí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Firmě vznikla čtvrt milionová škoda. 

Po pachatelích, kteří se vloupali do firmy u obce Modrá, od pondělního rána pátrají uherskohradišťští policisté. Škoda, kterou napáchali, přesáhla čtvrt milionu korun.

Firma sídlí v areálu bývalého zemědělského družstva. Pachatelé se z neděle na pondělí 17. července prozatím nezjištěným způsobem dostali do vnitřních prostor skladové haly. Tam nejprve ukradli bílé nákladní auto značky Kia s malou korbou a registrační značkou 2Z2 9975. Na jeho korbu pak postupně naskládali různé nářadí např. dusací pěch, centrálu, rekultivátor, dva zemní vrtáky s motorem, dvě kalové čerpadla, kango, vrtací kladivo, nivelační přístroj, vibrační pěch, křovinořez a vrtačku. Následně firmu opustili branou, jejíž dvě křídla vylomili z pantů. Celková škoda je předběžně vyčíslena na dvě stě padesát tři tisíc korun. Pachatelům za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí až pětileté vězení.

Po ukradeném nákladním voze jsme vyhlásili celostátní pátrání. Pokud by měl někdo k tomuto případu jakékoliv informace, nechť je neprodleně sdělí na linku 158 případně na nejbližší policejní oddělení.

19. července 2017,  por. Bc. Milena Šabatová        

vytisknout  e-mailem