Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradla maso a salámy

TEPLICKO - Žena nekradla poprvé; Odcizená kola; Na dávky neměla nárok... 

Ukradla maso a salámy

     Z přečinu krádeže se bude před soudem zodpovídat 41letá žena, která minulý týden kradla v teplickém supermarketu. Do kabelky si naskládala dvě kilové balení roštěné a dva salámy a se zbožím v hodnotě téměř 1300 korun prošla pokladnami, aniž by za něj zaplatila. Není to poprvé, co kradla, za majetkovou trestnou činnost už byla v minulosti odsouzena k obecně prospěšným pracím, které však dosud ani z části nevykonala. Pokud bude uznána vinnou, mohl by ji soudce poslat v krajním případě až na tři roky za mříže.

Odcizená kola

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Řetenicích vnikl do sklepní místnosti, ze které odcizil dvě horská kola. Škoda byla vyčíslena na 14 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Na dávky neměla nárok

    O téměř jedenáct tisíc korun se neoprávněně obohatila 19letá žena, která zneužila sociální systém. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po dva měsíce vyplácen příspěvek na bydlení. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

Ukradené auto

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v Teplicích odcizil osobní vozidlo. Z parkoviště ukradl Škodu Octavii, oznamovatel vyčíslil škodu na sto jedenáct tisíc korun. Po odcizeném autě i pachateli, kterému hrozí až tříleté vězení, policisté pátrají.

14. 8. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem