Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukradl kolo i se zeleninou

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloději řádili u supermarketu i ve sklepě. 

V uplynulých dnech řádili zloději kol v Uherském Hradišti, a to jak u supermarketu, tak i ve sklepě bytového domu. Oba případy se udály v ulici Tř. Maršála Malinovského.

V neděli odpoledne 23. července jsme přijali oznámení o krádeži kola od jednapadesátiletého muže. Ten svůj dopravní prostředek zaparkoval ve stojanu u supermarketu. I přesto, že kolo řádně uzamkl, po jeho návratu bylo pryč. Horské kolo v šedé barvě se zeleným nápisem měl opatřeno dvěma cestovními taškami včetně tachometrů a brašnou s nářadím. Zloděj si přišel na kolo a deset kilogramů zeleniny uložené v taškách. Škoda je vyčíslena na patnáct tisíc korun.

Podstatně vyšší škodu způsobil zloděj, který se vloupal do sklepa v bytovém domě. K události došlo v době od středy 19. července do pondělního dopoledne. Zloděj se nejprve po vytlačení vchodových dveří dostal do domu a po následném poškození cylindrické vložky i do sklepní kóje. Odtud poté odešel s  horským kolem v černé barvě, které bylo vybaveno tachometrem, lahví, zámkem a košíkem. V tomto případě vznikla škoda za třicet dva tisíc korun.

Podle zákona mohou jít oba lapkové až na dva roky do vězení.

25. července 2017, por. Bc. Milena Šabatová        

vytisknout  e-mailem