Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ukradl darované peníze

Navštívil Muzeum svatého Cyrila a Metoděje, avšak ne kvůli zážitku. Sprostě ukradl návštěvníky dobrovolně darované peníze. 

Od patnáctého července prošetřují policisté místního oddělení Nové město případ krádeže finanční hotovosti. K tomu došlo v Muzeu svatého Cyrila a Metoděje v Resslově ulici v Praze 2.

Přibližně v půl třetí odpoledne přichází do muzea zatím neznámý mladík, který si částečně prohlíží expozici, ale spíše bezcílně posedává a bloumá. Jak se ale nakonec ukázalo, jeho jednání až tak bezcílné nebylo.

Ve chvíli, kdy si pracovnice muzea odskočí zpoza pultu do zázemí, mladík popadne pokladničku a odnese jí do krypty. Tam u pokladničky, v méně navštěvované části muzea, vypáčí zámek a přivlastní si veškerou finanční hotovost, která tou dobou v pokladničce je. V tu chvíli se jedná o hotovost téměř dvacet tisíc korun. Pak mladík z muzea odchází neznámo kam.

Nutno zmínit, že se jedná o finanční prostředky, které touto formou muzeu dobrovolně darují jeho návštěvníci. Muzeum pak získané peníze využívá pro zajištění svého chodu, obnovu expozic či pořizování nových publikací pro návštěvníky.

Mladík se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež, za který mu v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Mladíka se ale zatím nepodařilo ani ztotožnit, ani vypátrat.

Proto z tohoto místa prosíme o pomoc širokou veřejnost. Pokud kdokoli hledaného poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 7. 2017

Doplnění 14. 8. 2017 - 13.50

Dnes dopoledne sdělili policisté místního oddělení Nové Město podezření z trestného činu krádež čtyřiadvacetiletému mladíkovi, který se k jednání zachyceném na videozáznamu a ke krádeži samotné i doznal.

Jedná se o mladíka, který byl v minulosti již několikrát stíhán pro majetkovou trestnou činnost, pro kterou je dokonce v současné době ještě stále v podmínce.

V případě odsouzení hrozí stíhanému trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do třech let.

Stíhán je na svobodě.

Veliké poděkování patří spoluobčanům a médiím, neboť dotyčného se podařilo ztotožnit právě na základě zveřejnění pátrací relace a následných poznatků od občanů.

por. Mgr. Tomáš Hulan

vytisknout  e-mailem