Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ukradené vozidlo vypátráno

Prachatice – Volary – Policisté v krátké době dopadli také podezřelého z krádeže vozidla Škoda Yeti. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Volarští policisté sdělili podezření 32letému muži z Písecka hned pro čtyři přečiny – krádež, neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci. Podezřelý odcizil v sobotu před půl šestou hodinou ranní osobní motorové vozidlo Škoda Yeti, zaparkované v ulici Kasárenská ve Volarech, ve kterém se nacházela tři zavazadla s osobními věcmi a firemní notebook, čímž poškozené organizaci vznikla škoda za více jak 300 000 korun. Do pátrání po odcizeném vozidle se ihned zapojili volarští, hornovltavičtí, vimperští i prachatičtí policisté. Odcizené vozidlo nalezli volarští policisté v neděli před čtrnáctou hodinou ve Volarech. Pachatel vozidlo posprejoval. Na místo ihned vyrazili prachatičtí kriminalisté, včetně technika, který provedl ohledání vozidla. Dále bylo zjištěno, že pachatel na vozidlo umístil registrační značky, patřící na jiné, již odhlášené vozidlo.

Dobrou operativní činností volarských policistů a prachatických kriminalistů se podařilo ještě včera před sedmnáctou hodinou podezřelého dopadnout. Následně zjistili, že za volant ukradeného vozu usedl, i když má uložen zákaz řízení motorových vozidel. Vypátrat se jim podařily také odcizené cennosti z vozidla. Po provedení nezbytných úkonů byl podezřelý propuštěn na svobodu.   

Volarští policisté případ prověřují formou zkráceného přípravného řízení, proto se podezřelý bude muset ze svého jednání do dvou týdnů zodpovídat také před soudem.            

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

10. srpna 2020

vytisknout  e-mailem