Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradené auto prodal známému

MOST - Ten ho prodal jinému zájemci, oba teď čelí obvinění; S lupem utíkal, ostraha ho zadržela. 

S lupem utíkal, ostraha ho dohonila
Lískové oříšky zřejmě miluje 24letý muž z Litvínova. Pro krémy z těchto ořechů si přišel do jednoho litvínovského supermarketu, ale nehodlal za ně zaplatit. S lupem v počtu 10 kusů prošel kolem pokladen a poté začal utíkat. Neunikl pozornosti místního detektiva, který ho pronásledoval a nakonec ho dostihl a zadržel. Policie si výtečníka převzala a na základě jeho kriminální minulosti mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Letos ho soud v Mostě za krádeže odsoudil.

Chtěl peníze, podvodem získal půjčku
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu podvodu 26letého muže z Mostu. Ten v úmyslu sebe obohatit a získat finanční prostředky uzavřel s jednou společností smlouvu na poskytnutí půjčky ve výši 30 000 korun. Do smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši měsíčního příjmu. Zavázal se půjčku splácet v měsíčních splátkách, z nichž do dnešního dne neuhradil nic, neboť smlouvu uzavíral s vědomím, že nebude schopen úvěr splácet. Poškozené společnosti tak způsobil škodu ve výši 30 000 korun. Peníze utratil za různé věci.

Jeden auto ukradl, druhý ho prodal, oba čelí obvinění
Mostečan ve věku 35 let byl na návštěvě u své přítelkyně. Tam si pro cigaretu zaskočil soused. Během chvilky přítomnosti soused vytratil klíče od vozidla, které si 35letý Mostečan ponechal. Pomocí klíče odcizil auto značky Škoda Octavia a hned ho prodal známému za 6 tisíc korun s tím, že je vozidlo jeho a on je ve finanční tísni. Ten pak vůz nabídl zájemci z Chomutova, který mu dal zálohu 17 000 korun s tím, že zbytek peněz mu předá až po dodání technického průkazu. Toho se samozřejmě nedočkal a následně na internetu zjistil, že vozidlo je odcizené. Vyšetřovatel obvinil 35letého muže z Mostu z přečinu krádeže, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Druhý, 22letý Mostečan, muž, který auto prodal zájemci z Chomutova, byl obviněn z přečinu podílnictví, za který mu může být uložen taky pětiletý trest odnětí svobody. Vozidlo v hodnotě 141 tisíc korun bylo zajištěno.

Vyhýbal se nástupu do vězení, už tam je
Mostečtí policisté zatkli 23letého muže z Litvínova. Okresní soud v Mostě na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž si převzal písemnou výzvu k nastoupení nepodmíněného trestu již v srpnu a měl nastoupit do tří dnů od převzetí této výzvy, což neučinil a mařil tak výkon úředního rozhodnutí tím, že výkon trestu nenastoupil. Vyšetřovatel mostecké policie muže obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Ludmila Světláková
Most 10. října 2017

vytisknout  e-mailem