Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukončeno prověřování srážky autobusu s cyklistou

KLATOVSKO - V polovině měsíce prosince loňského roku řidič narazil autobusem do projíždějícího cyklisty, který utrpěl zranění. 

Policisté na oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dopravní nehody, ke které došlo dne 15. prosince 2017. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřiašedesátiletý muž z Klatovska, který byl obviněn ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Muž řídil autobus značky AB Setra po komunikaci II. třídy číslo 191 od Klatov směrem na Janovice nad Úhlavou. Před obcí, na přímém úseku komunikace dostatečně neviděl před jedoucí autobus, protože byl oslněn sluncem a přehlédl cyklistu jedoucího při pravém okraji, do kterého přední částí autobusu zezadu narazil.  Cyklista byl odražen vpravo do silničního příkopu a utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Plzni. Osmatřicetiletý muž z Klatovska byl ve zdravotnických zařízeních hospitalizován a jeho doba léčby bude trvat několik měsíců.

Policisté si vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudní lékařství.

Obviněný muž, jako řidič autobusu nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, tímto porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích a jinému z nedbalosti způsobil těžkou újmu na zdraví.

nprap. Ladmanová Dana

12. března 2018

vytisknout  e-mailem