Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ukončení cyklovýletu na záchytce

HRADECKO - Muž rozbíjel židle a sklenice a vulgárně nadával. 

Policisté z obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou byli v sobotu 9.12. ve večerních hodinách zavoláni do jedné z hospod v jejich rajónu. Muž tam měl rozbíjet zařízení a měl být agresivní. Po přijetí hlídky na místo, muž klečel uvnitř hospody, byl celý od krve a vykřikoval sprostá slova. Jakmile spatřil policisty, začal slovně útočit i proti nim. Hlídka ho zajistila a zjistila, že jak rozbíjel židle a sklenice, sám se o ně pořezal. Rány mu ošetřili a zavolali rychlou záchrannou službu. Pokusili se ho podrobit dechové zkoušce, které však nebyl schopen. Čtyřicetiletý muž byl převezen do bydžovské nemocnice, kde se pokusil při ošetřování napadnout lékaře. Toto jednání mu však překazila rychlá reakce policistů, kteří donucovacími prostředky muže zpacifikovali a s pouty na rukou ho převezli po ošetření na záchytnou protialkoholní stanici.
Muž policistům sdělil, že do hospody přijel s dalšími kamarády - cyklisty, vypil asi 7 dvanáctek a velkého "ruma". Co ho to napadlo, že začal rozbíjet zařízení, neví.
Po prošetření celé události policisté stanoví právní kvalifikaci. Buď se bude jednat o přestupkové jednání nebo o trestné činy výtržnictví a poškození cizí věci.

por. Iva Kormošová
11.12.2017, 14.50

vytisknout  e-mailem