Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den se složkami IZS a soutěž

SUŠICE - Policisté, hasiči, zdravotníci a další složky prezentovali svoji činnost v rámci akce Den s integrovaným záchranným systémem 2017. 

         V úterý 30. května 2017 se konal Den integrovaného záchranného systému a soutěž Malý záchranář 2017 v areálu Základní školy na ulici Lerchova v Sušici.

Souběžně probíhala soutěž Malý záchranář 2017, do které byli zapojeni žáci 4. a 5. základních škol ze Sušice a okolí, kterých bylo celkem 15 družstev. Různá soutěžní stanoviště byla  zaměřena zejména na požární ochranu, poskytování první pomoci i ověření znalostí z dopravního prostředí. Do krajského kola postoupili žáci ZŠ T. G. Masaryka ze Sušice a ZŠ Kolinec.

     Dále v prostoru školy probíhal i Den integrovaného záchranného systému, kde  hasiči, policisté a zdravotníci připravili pro děti různé ukázky ze své činnosti. Dále zde byli zástupci armády, pracovníci NP Šumava, Plzeňský Besip a další složky i firmy prezentovali svoji činnost zaměřenou zejména k ochraně osob.   

Děti při procházení areálu se u jednotlivých stanovišť postupně seznamovaly s činností uvedených složek. U preventivního stánku policie si prověřily své znalosti i z dopravní výchovy,  u kriminalistických techniků byl proveden otisk prstů,  dopravní policisté zodpovídali na otázky dětí a  se zájmem byla prohlížena i výstroj pořádkové služby. Novinkou byla i možnost si u policistů ze služební přípravy vyzkoušet fyzickou zdatnost. Dále návštěvníci využili možnosti při chůzi použít brýle, které simulují 1,50 promile alkoholu. K nahlédnutí byla i policejní vozidla pro dopravní policisty ze skupiny dopravních nehod a další vozidlo zn. VW Amarok, které využívají policisté z oddělení kriminalistické techniky.

   Hasiči na prezentaci upozorňovali na bezpečné chování dětí. Zástupci armády představili svoji techniku a studentky oboru kosmetička  na svém pracovišti vykreslily různé obrázky na rukou a obličejích dětí.   Zdravotníci předvedli, jak správně poskytnout první pomoc zraněné osobě.   Hasiči, policisté i zdravotníci na akci ukázali různé technické vybavení i vozidla.

Po vyhlášení výsledků následovaly ukázky činnosti hasičů při simulovaném požáru v budově a evakuace osob, malých hasičů ze Švihova a služební kynologie Policie ČR Plzeňského kraje.

nprap. Ladmanová Dana

31. května 2017

vytisknout  e-mailem