Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ujížděli si pro smrt

České Budějovice - Při dopravní nehodě zemřel řidič i jeho spolujezdkyně. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Předminulý tragický víkend se v neděli nad ránem na silnici v Českých Budějovicích zopakoval, následky riskantní a rychlé jízdy řidiče jsou však mnohem horší. Policisté dopravní služby zastavili nad ránem poblíž Dlouhého mostu na Jiráskově nábřeží řidiče vozidla značky Audi. Ten počkal, až ze služebního vozidla vystoupí první policista a v tom okamžiku z místa prudce odjel.

DN ČB_smrtelná_I.jpg
Od policistů ujížděl po Jiráskově nábřeží pryč. Policisté se snažili vozidlo pronásledovat, ale to jim z vizuálního kontaktu zmizelo za zatáčkou u sportovního areálu SKP. Po projetí zatáčky policisté místo koncových světel vozidla Audi, spatřili na vozovce utrženou zadní nápravu vozu, dvě těla a havarované, k nepoznání zdemolované zbytky přední části vozu. Ihned zavolali zdravotnickou záchrannou službu a běželi posádce vozidla poskytnout první pomoc. Řidiči (40 let Českobudějovicko) a jeho spolujezdkyni již nebylo pomoci. Policisté vozidlo stavěli kvůli běžnému dopravnímu přestupku, proč řidič zareagoval tímto smrtelným způsobem, budou muset zjistit kriminalisté při vyšetřování této tragické a veskrze zbytečné nehody.

A jako by si po dlouhé době mokrá silnice chtěla vybrat svoji daň, zhruba ve stejné době došlo k další závažné nehodě na Českokrumlovsku u Bujanova. Řidič vozidla BMW, rakouské státní poznávací značky, pravděpodobně nezvládl při projíždění zatáčky řízení a s vozidlem vyjel mimo silnici do pole. V převráceném vozidle zůstal zaklíněn. S těžkým zraněním byl řidič převezen do nemocnice.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

23. března 2014

Odkazy do noveho okna

DN ČB_smrtelná_I

DN ČB_smrtelná_I 

Detailní náhled

DN ČB_smrtelná_II

DN ČB_smrtelná_II 

Detailní náhled

DN ČB_smrtelná_III

DN ČB_smrtelná_III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem