Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ujížděl policistům

NOVOJIČÍNSKO-Přehlédl cyklistku 

Snažil se ujet policistům

V Bělotíně překročil povolenou rychlost, v Odrách po dopravní nehodě zastavil na benzínové čerpací stanici. Nadýchal přes 2 promile.

Za opilým 49letým řidičem jeli policisté z Bělotína až do Oder. Původně se jej snažili zastavit pro překročení povolené rychlosti. Řidič však nereflektoval na znamení policistů k zastavení. Krátce před 18 hodinou v Odrách na ul. Hranické, nezvládl řízení, vjel protisměrně na kruhový objezd a pravou přední částí najel na jeho střední část. Narazil do dopravního značení a dále pokračoval v protisměru výjezdem na Odry. S nabouranou přední částí vozidla a proraženými pneumatikami zastavil na vjezdu k benzínové čerpací stanici.

Provedenou dechovou zkouškou u něj řidiči zjistili přes 2 promile alkoholu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz, osvědčení od vozidla a zakázali mu další jízdu.  Obhajobou svého jednání uvedl, že pospíchal do práce. Nyní je podezřelý, že ve stavu vylučujícím způsobilost vlivem návykové látky vykonával činnost, u které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí s podezřením ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Přehlédl cyklistku

Stál u krajnice, když se rozjel, přehlédl cyklistku, ta s těžkým zraněním skončila v nemocnici.

O tom, že je třeba být velmi obezřetný na silnici, se přesvědčil jak 37letý řidič, tak i 65letá cyklistka. Samotný řidič vozidla VW Passat při vyjíždění od krajnice přehlédl v podvečer 18. října na ul. Msgr. Šrámka v Novém Jičíně jedoucí cyklistku. Svou levou přední částí automobilu jí srazil na zem. Žena utrpěla zranění, které i vyžádalo lékařské ošetření s předpokládanou dobou minimálně 6 týdnů.

Přivolaní novojičínští dopravní policisté vyšetřují tuto dopravní nehodu s podezřením ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.   

 

Nový Jičín, 2010.2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem