Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ujížděl na odcizené motorce

Čtyřiačtyřicetiletý muž se zákazem řízení ujížděl vysokou rychlostí na odcizené motorce Prahou. „Parkourové kousky“ a ani hra na schovávanou mu v tomhle případě nepomohly. Byl zadržen! 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v neděli dopoledne v Husitské ulici v Praze 3 povšimli motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Ihned poté, co se hlídka za ním otočila, řidič motocyklu začal vysokou rychlostí ujíždět a nereagoval na výzvy k zastavení. V Prokopově ulici vjel řidič do protisměru a projel křižovatku na červenou, následně v ujíždění pokračoval do ulice Jana Želivského, kde opět nerespektoval dopravní značení a projel červený světelný signál na semaforu v křižovatce a v Počernické ulici podjel pravou stranou autobus MHD. Svou bezohlednou a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a nereagoval na výzvy k zastavení. Řidiče zradila až slepá ulice, kde seskočil z motocyklu a začal utíkat. Nejprve přeskočil přes betonovou zídku a následně vnikl na pozemek rodinného domu, kde se chtěl před policisty schovat. To se mu ale nepovedlo, jelikož měl celou dobu v zádech policistu, který ho doběhl a za užití donucovacích prostředků hrozba namířenou střelnou zbraní ho společně s kolegy z místního oddělení Žižkov zpacifikovali.

Lustrací policisté zjistili, že podezřelý má vysloven do roku 2024 zákaz řízení, který mu byl doručen fikcí. Navíc ujížděl na motocyklu, který byl v polovině září odcizený v pražském Hloubětíně. Kolegům tvrdil, že si motorku půjčil od kamaráda, kdy vůbec netušil, že by motorka mohla být odcizená přesto, že měla poškozený zámek od zapalování. Dále se odmítl podrobit testu na drogy.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívaní cizí věci, za což pachateli v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Motorka byla téhož dne předána svému majiteli.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 30. 10. 2023

vytisknout  e-mailem