Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ujížděl na kole

Havířov - do dvaceti minut od oznámení na linku 158 policisté muže zadrželi 

Začátkem března přijali policisté na lince 158 oznámení o krádeži zavazadla na autobusové zastávce v Havířově. Poškozený sdělil, že muž, který mu batoh v nestřeženém okamžiku vytrhl z ruky, ujel na kole. Jen o dvacet minut později muže, který odpovídal popisu, policisté zadrželi. Byl pro ně známou osobou. Již jej podezřívali, že od konce letošního ledna do současnosti se mohl dopustit ještě dalších skutků, ovšem na předvolání se nedostavoval a v místě trvalého bydliště nepobýval. Podezření policistů se během řízení potvrdilo.

V Havířově měl osmatřicetiletý muž kromě již výše zmíněné krádeže ve třech případech odnést z prodejen různé zboží, např. pečivo, sýry, minerální vody, ovoce, ale také tablet. V polovině února měl mladému muži vytrhnout z ruky mobilní telefon a zhruba o dva týdny později se měl pokusit vloupat do garáže.  Odešel ovšem s nepořízenou. Většinou měl využít chvilkové nepozornosti obětí a pro únikovou cestu měl připravené jízdní kolo.

Komisař 3. oddělení obecné kriminality územního odboru Karviná jej začátkem března obvinil ze spáchání přečinu krádeže. Obviněný s kriminalisty nespolupracoval, využil svého zákonného práva a nevypovídal.

V minulosti majetkovou trestnou činnost páchal a poslední trest, což byly obecně prospěšné práce, dosud nevykonal. Aby trestnou činnost neopakoval, podali kriminalisté cestou státního zástupce návrh na vzetí do vazby, což soudce akceptoval. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
3. 4. 2024

vytisknout  e-mailem