Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Ujížděč" od benzinek dopaden

HRADECKO - K tankování používal odcizenou SPZ. 

Policisté na začátku týdne obvinili z trestného činu krádež 32letého muže, který měl od srpna do poloviny listopadu loňského roku minimálně v 8 případech na různých čerpacích stanicích na trase Hradec Králové - Praha natankovat naftu a bez zaplacení odjet. Dohromady měl způsobit škodu za necelých 20 tisíc korun.
Přijatá oznámení o krádeži se vždy týkala neznámého řidiče černého vozidla značky Mercedes-Benz Viano s SPZ, která byla z kraje srpna nahlášena v Hradci Králové jako odcizená. 
Policisté důsledným prozkoumáním kamerových záznamů zjistili, že v blízkém časovém odstupu od případů ujetí bez zaplacení se po dálnici pohybovalo to samé vozidlo, ale s jinou registrační značkou. Došli k závěru, že pachatel používá jedno vozidlo, na kterém mění dvě sady registračních značek, přičemž jedna SPZ patří dle technického průkazu k výše uvedenému vozidlu. Majitel auta se na výzvu k podání vysvětlení dostavil na služebnu. Dokonce ve shodném oblečení, jako měl pachatel zachycený na kamerových záznamech téměř při všech krádeží na sobě. Důkazy začaly do sebe zapadat a muži nezbylo nic jiného, než se po předchozím zatloukání ke všem krádežím přiznat. K protiprávnímu jednání ho prý dohnala covidová pandemie, kdy ztratil zaměstnání a byl v bezvýchodné situaci. Aby mohl dojíždět z Jeseníku do Německa, kde si sehnal novou práci, nezbylo mu prý nic jiného, než tankovat bez zaplacení.

Obviněnému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Iva Kormošová
5.1.2022, 9.30

Odkazy do noveho okna

ujížděč

ujížděč 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem