Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Újezd mu překazil zastavovací pás!

TRUTNOVSKO - Pod vlivem pervitinu ujížděl policistům. 

Čtyřicetiletý řidič pod vlivem pervitinu, který v pondělí večer nedbal výzev policistů k zastavení vozidla, ukončil svou jízdu až poté co v Trutnově přejel nastražený zastavovací pás, který mu za několik minut totálně poškodil pneumatiky, a on už nemohl v jízdě pokračovat.

použití zastavovacích pásůpoužití zastavovacích pásůPři běžné silniční kontrole se policisté v České Skalici v pondělí 26. 2. 2018 po 21. hodině rozhodli zkontrolovat řidiče vozidla Škoda Felicia, který však na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal před nimi ujíždět. Policisté o tom neprodleně vyrozuměli operačního důstojníka, kterého dále informovali i o směru jízdy řidiče, který měl namířeno do trutnovského okresu. A začali ho pronásledovat.

Operační důstojník mezitím zalarmoval policisty v Trutnově, a ti se nachystali řidiče zastavit s využitím zastavovacího pásu. Díky velmi dobré komunikaci mezi hlídkami a operačním důstojníkem se trutnovským policistům včas podařilo zaujmout stanoviště v Novém Rokytníku. Služebním dopravním prostředkem policisté nejprve zatarasili komunikaci na Kocbeře a ve směru na Trutnov, krátce před příjezdem Felicie pak na komunikaci rozhodili zastavovací pás. Řidič pronásledovaného vozidla jej sto kilometrovou rychlostí přejel a pokračoval dál, i přesto, že vozidlo bylo čím dál hůře ovladatelné a ztrácelo kusy pneumatik. Nakonec řidič Škodovky na prvním kruhovém objezdu nezvládl zatáčku, najel do obrubníku a zanedlouho byl již v rukou policistů, kteří ho pod hrozbou namířené střelné zbraně zpacifikovali a převezli na místní služebnu.

Provedený test na drogy u řidiče odhalil užití pervitinu, což sám řidič policistům přiznal. Prý zazmatkoval, policejní hlídce nezastavil a začal ujíždět proto, že si myslel, že je v zákazu řízení, a navíc seděl za volantem pod vlivem drog!

použití zastavovacích pásůpoužití zastavovacích pásůJelikož policisté po řidiči žádali z důvodu bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, odstranění vozidla z křižovatky, vrátil se včera (1. 3. 2018) na „místo činu“. Nejprve vyměnil poškozené pneumatiky a poté vyrazil na cestu. Zanedlouho, po 500 metrech ho kontrolovali trutnovští policisté u benzínové čerpací stanici. Né velkým překvapením pro ně bylo zjištění, že je opět pod vlivem drog. I tentokrát se k užití pervitinu doznal.

Muž je v současné době podezřelý z přestupku neuposlechnutí výzvy, řízení bez řidičského oprávnění a dále z řízení motorového vozidla pod vlivem omamných a psychotropních látek.

por. Pižlová Šárka, DiS.
2. 3. 2018, 11:00

Odkazy do noveho okna

použití zastavovacích pásů

použití zastavovacích pásů 

Detailní náhled

použití zastavovacích pásů

použití zastavovacích pásů 

Detailní náhled

použití zastavovacích pásů

použití zastavovacích pásů 

Detailní náhled

použití zastavovacích pásů

použití zastavovacích pásů 

Detailní náhled

použití zastavovacích pásů

použití zastavovacích pásů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem