Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ujeli od nehody

PROSTĚJOV - O pomoc při pátrání policisté žádají veřejnost. 

Přes noc ze 13. na 14. listopadu došlo v Prostějově v Krapkově ulici, u křižovatky s ulicí Melantrichovou, k poškození zaparkovaného osobního automobilu značky Peugeot. Dosud nezjištěný řidič v přesně nezjištěné době do vozidla narazil svým automobilem. Po dopravní nehodě však z místa ujel, aniž by udělal jakékoli opatření k navázání kontaktu s poškozeným. Třiasedmdesátiletému majiteli poškozeného vozidla vznikla škoda předběžně vyčíslená na 25 tisíc korun.

K obdobnému případu došlo také v úterý 14. listopadu v 17:05 hodin, kdy dosud přesně nezjištěný řidič v ulici Bohumíra Šmerala v Prostějově svým vozidlem poškodil zaparkovaný automobil značky Honda. V tomto případě byla způsobená škoda vyčíslena na 15 tisíc korun. Průběh nehody viděla svědkyně, která věc policistům oznámila.

Oba řidiči, jsou z důvodu ujetí od dopravní nehody podezřelí z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten jim v případě dopadení a prokázání viny hrozí pokuta od 2 500 do 5 tisíc korun.

Zranění osob, poškození dalších zúčastněných vozidel ani alkohol u jejich řidičů nebyl z důvodu jejich ujetí z místa nehody zjištěn. Totožnost řidičů, přesné příčiny, okolnosti a míra zavinění dopravních nehod jsou předmětem dalšího šetření policistů prostějovského dopravního inspektorátu. Ti se proto na veřejnost obrací se žádostí o pomoc při objasňování okolností obou dopravních nehod a pátrání po jejich vinících. Se svými poznatky se občané mohou v pracovní době obracet přímo na policisty dopravního inspektorátu na adrese Havlíčkova 16b v Prostějově, tel. 974 781 251, nebo kdykoli prostřednictvím linky tísňového volání č. 158.

Za jakoukoli informaci děkujeme.

por. Mgr. František Kořínek

15. listopadu 2017

Odkazy do noveho okna

DN Šmeralova

DN Šmeralova 

Detailní náhled

DN Šmeralova

DN Šmeralova 

Detailní náhled

DN Krapkova

DN Krapkova 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem