Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Udeřil ženy pěstí - aktualizace I.

Muž jen tak napadal kolemjdoucí ženy na ulici pěstí do obličeje. Kriminalisté ho zadrželi a hledají další poškozené. 

Pražští kriminalisté prověřují dva případy výtržnictví, kdy podezřelý bez zjevné příčiny udeřil pěstí do obličeje dvě ženy, která šly po ulici. První z nich napadl na Karlově náměstí v pátek 22. září a způsobil jí otok s modřinou pod levým okem. Druhá byla napadena v Belgické ulici v pondělí 6. října, když se dívala do telefonu. Osmadvacetileté ženě způsobil krvácivou ranku v délce patnácti milimetrů. V obou případech pak z místa události utekl.

Kriminalisté muže již zadrželi, ale domnívají se, že tímto způsobem napadl více osob, které jeho násilné chování neoznámily. Jejich případné svědectví by bylo důležité pro další prověřování případu. Touto cestou se obracejí na další poškozené, aby se dostavili na kteroukoli policejní služebnu nebo kontaktovali linku 158.

Jednatřicetiletý muž je uživatelem drog a jako důvod svého jednání v obou případech uvedl skutečnosti, které nedávají smysl.

por. Mgr. Jan Rybanský - 3. listopad 2023

Aktualizace: Díky medializaci celého případu se nám přihlasilo dalších sedm žen, které útočník popsaným způsobem napadl. V tuto chvíli se nalézá v lékařském zařízení v Bohnicích. Až to okolnosti dovolí, bude v celé věci vyslechnut pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

por. Mgr. Jan Rybanský - 22. listopad 2023

Aktualizace I: V ulynulých týdnech kriminalisté vyšetřování případu ukončili a předali celý spis státní zástupkyni s návrhem na podání obžaloby. Návrh byl akceptován a obžalovaný z přečinu opilství stanul před soudem pro napadení pěti žen. Ten ho odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců se zkušební dobou osmnácti měsíců. Navíc byla muži nařízena ochranná léčba v ústavní formě. 

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. březen 2024

vytisknout  e-mailem