Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Události z příbramských silnic

PŘÍBRAMSKO - Škodu ve výši 160 tisíc korun způsobil dne 4. května dopoledne řidič autobusu, 

který při vyjíždění na benzínové čerpací stanici v katastru obce Milín špatně odhadl vzdálenost, a narazil do tankovacího stojanu zadní částí dopravního prostředku.

Jiný řidič, tentokrát nákladního vozidla, v odpoledních hodinách zavinil nehodu přímo v obci Milín. Při couvání zachytil zadní stranou vozu o zaparkovaný osobní automobil. Jak se následně ukázalo, motorista byl pod vlivem alkoholu. V dechu mu policisté naměřili 3,5 promile. Muž byl ve stavu, že vůbec nevěděl, kde se nachází a co se stalo. Vzniklá škoda byla v tomto případě ve výši 50 tisíc korun.

Čtyři řidiči pod vlivem
O víkendu odhalili policisté během dvanácti hodin čtyři řidiče pod vlivem návykových látek. V sobotu deset večer jel pod vlivem amfetaminu 31letý muž, hlídka ho kontrolovala v obci Jince. Kromě toho usedl za volant přes vyslovený zákaz řízení, který má platný až do roku 2021. Na autě měl navíc registrační značky z jiného vozidla. Stejně starou motoristku zastavili příslušnici policie v Dobříši. V jejím dechu naměřili 1,38 promile alkoholu, žena se bude zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Po půlnoci řídil v Dobříši osobní vůz 36letý cizinec, přestože měl v dechu přes dvě promile alkoholu. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. V neděli ráno jel mezi obcemi Buková a Nepomuk 32letý motorista, u kterého byl test pozitivní na metamfetamin a extázi. Další jízda byla muži zakázána.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
7. květen 2019

vytisknout  e-mailem