Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Přerovska

Loupež na čerpací stanici a další 

Neznámý pachatel v Tovačově dne 19.1.2009 před 20. hodinou na benzinové čerpací stanici pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Žena mu ze strachu vydala částku několik desítek tisíc korun. Pachatel s kuklou na hlavě jí následně nastříkal do obličeje slzný plyn a když zjistil, že v prodejní části za obslužným pultem se nacházá další žena, tak jí slzný plyn nastříkal rovněž do obličeje. Pak z místa činu odešel. Škoda vznikla firmě z Prahy. Oběma poškozeným zranění nevzniklo. Případ se šetří pro trestný čin loupež.   

K další loupeži došlo dnes 21.1.2009 v 00.45 hod. v Hranicích na autobusovém nádraží. Neznámý pachatel v blízkosti novinového stánku fyzicky napadl několika údery pěstí do obličeje poškozeného (1989). Přitom po něm požadoval vydání peněženky. Napadený mu ji z obavy dal. Uvnitř byla částka 2000 Kč.

Dne 21.11.2008 neznámý pachatel v Tovačově před parkovištěm u domu odcizil z neuzamčeného vozidla Š Fabia bundu, která byla odložena  na předním sedadle spolujezdce. V ní se nacházela peněženka s částkou 500 Kč, osobní doklady, doklady k vozidlu a platební karta. Majiteli vznikla škoda ve výši 900 Kč. Šetřením policistů z Kojetína byli jako pachatelé zjištěni tři muži ve věku od 20 do 24 let. Jsou podezřelí z trestného činu neoprávněné držení platební karty a hrozí jim až dvouletý trest odnětí svobody příp. peněžitý trest.

V době od 11.1. do 12.1.2009 odcizil neznámý pachatel v pokoji zahradního domku v obci Lobodice z odložených kalhot z peněženky platební kartu a průkazní lístek k účtu. Poté neoprávněně provedl výběry a platby ve výši nejméně 23 000 Kč. Policisté z Kojetína zjistili dva pachatele skutku ve věku 23 a 27 let. Jsou podezřelí z trestného činu krádež a neoprávněné držení platební karty. Hrozí jim stejný trest jako v předchozím případu.

Neznámý pachatel si v prosinci loňského roku v Hranicích, ve dvoře bývalého areálu akciové společnosti, přisvojil nalezenou telefonní ústřednu. Ta zde byla volně odložena. Případ byl na policii nahlášen až včerejšího dne. Škoda ve výši 98 000 Kč vznikla firmě z Hranic.       

vytisknout  e-mailem