Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Přerovska

Odcizené vozidlo, podvody a dpravní nehoda 

Odcizené vozidlo. Neznámý pachatel odcizil z úterý na středu v obci Prosenice uzamčené osobní motorové vozidlo Škoda Octavia. Automobil šedé barvy byl zaparkovaný před rodinným domem. Majiteli vznikla odcizením škoda ve výši 100 000 Kč.

Podvod. Podezřelý 36letý muž Ostravy vylákal od poškozené 42leté ženy v obci na Přerovsku finanční hotovost v celkové výši 35 000 Kč. První částku ve výši 10 000 Kč se mu podařilo vylákat 22.12.2008 a o den později získal od ženy další hotovost ve výši 25 000 Kč. Tyto prostředky byly určeny na vyřízení finančního úvěru ve výši 300 000 Kč, který měl být vyřízen do 5.1.2009 na smluvené číslo konta u peněžního ústavu. Do dnešního dne se tak nestalo a podvodník se vyhýbá jakékoliv komunikaci a na výzvy nereaguje. Je podezřelý z trestného činu podvod s trestní sazbou odnětí svobody až na tři léta.

Podvod. Dalším podezřelým z podvodu je 45letý muž z Přerovska, který si nechal dodat a namontovat minerální podhledy v areálu mycí linky. Do dnešního dne však fakturu neuhradil a firmě z Brna vznikla škoda ve výši 415 800 Kč. Policisté zahájily úkony trestního řízení pro trestný čin podvod a jako v předešlém případě hrozí neplatiči odnětí svopbody až na tři léta.

Dopravní nehoda. Včera 5 minut před šestou hodinou ráno jel 40letý řidič s osobním vozidlem Nissan v obci Hranice po parkovišti před nákupním centrem na ulici Družstevní. Plně se nevěnoval řízení, přejel přes obrubník na konci parkoviště, přeletěl přes příkrý svah a zděnou zídku a s vozidlem dopadl na sloupek a ventil hydrantu u příjezdové komunikace pro zásobování nákupního střediska. Provedená zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče negativní, ale utrpěl lehké zranění s dobou léčení asi 1 měsíc. Na vozidle vznikla škoda 22 000 Kč a na zídce a hydrantu cca 2 000 Kč. Řidiči byla uložena bloková pokuta ve výši 2 000 Kč.

vytisknout  e-mailem