Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Přerovska

Krádež, vykolejení lokomotivy a vagonu, dopravní nehoda se zraněním a převoz na „záchytku“ 

Neznámý pachatel dne 23.1.2009 v době od 12.00 do 14.30 hod. v obci Domaželice vešel do neuzamčené kanceláře na provozovně pily. Z volně odloženého neuzamčeného kufru odcizil příruční tašku s osobními doklady, doklady od vozidla, s platební kartou a dalšími písemnostmi a finanční hotovostí 10 000 Kč. Celková škoda byla vyčíslena na 10 150 Kč.

Dne 23.1.2009 po osmé hodině ráno v Kojetíně na nádraží Českých drah došlo z nezjištěných příčin při posunu k vykolejení nákladní lokomotivy a prázdného nákladního vagónu. Dalších sedm prázdných vagónů zůstalo stát na koleji, ale došlo k nárazu prvního vagónu do druhého. Lokomotiva se pohybovala mimo trať až do vzdálenosti 47 metrů. Došlo k poškození dřevěných pražců, obou kolejnic a jejich uchycení a lokomotivy a dvou prvních vagónů. Podle sdělení na místě přítomného ředitele firmy je prvotní škoda ve výši cca 250 000 Kč. K úniku provozních kapalin nebo ke zranění osob nedošlo. Rovněž nedošlo k výluce železničního provozu. Policie případ šetří pro podezření z trestného činu obecné ohrožení.

Neznámý pachatel včera (25.1.2009) ve dvě hodiny v noci vnikl po vypáčení dveří do prodejny Fotolab v prodejně Prior v Přerově. Po rozbití skleněných vitrín odcizil dvě digitální videokamery, 14 fotoaparátů a jednu paměťovou kartu. Škoda na odcizených věcech byla ve výši nejméně 100 000 Kč a škoda na poškozeném zařízení nebyla doposud vyčíslena.

Včera po druhé hodině v noci jel řidič (1966) s osobním vozem Š Felicie od obce Kokory na Olomouc. Z pravé strany mu do jízdní dráhy vběhl pravděpodobně zajíc a řidič zareagoval tím, že sjel pravými koly do pravého silničního příkopu. Následně strhnul řízení vozu vlevo, dostal smyk a sjel do příkopu. Pak se převrátil přes střechu. Při nehodě utrpěla lehké zranění spolujezdkyně (1969), která byla převezena do nemocnice v Přerově. Doba léčení je do deseti dnů. Řidič nebyl zraněn a dechová zkouška byla negativní. Na vozidle vznikla škoda cca 10 000 Kč. Vůz vyprostili hasiči, kteří zlikvidovali uniklý olej.

Podezřelý 52letý muž včera po osmé hodině večerní v podnapilém stahu, neschopen vlastní chůze, ležel na I. nástupišti železniční stanice Přerov. Nacházel se v blízkosti kolejí a tímto ohrožoval svoji bezpečnost a budil veřejné pohoršení. Byl policisty zajištěn a po vyšetření u lékaře byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci k vystřízlivění. Dechová zkouška mu naměřila téměř dvě promile alkoholu v dechu. Věc je šetřena jako přestupek proti veřejného pořádku.  

vytisknout  e-mailem