Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu Bruntál

Bruntál - do bytu se dostal přes balkon 

Nehody na zasněžených cestách

V průběhu včerejšího dne 18. 1. 2018 dopravní policisté řešili 5 nehod. Hmotná škoda se vyšplhala do výše 350 tisíc korun.

Mezi obcí Životice a Horní Benešov v 16:45 hodin havaroval autobus, jehož řidič vjel do navátého sněhu a autobus sjel plynule do silniční příkopy. Zde zůstal opřený pravou stranou autobusu o svah. V době havárie se v autobusu nacházelo 27 cestujících. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Cestující pak pokračovali v jízdě náhradním autobusem. Způsobená škoda činí 10 tisíc korun.

Mezi Slezskou Hartou a obcí Leskovec v 15:30 hodin havaroval nákladní automobil Fiat, jehož řidič dostal na zledovatělém povrchu komunikace smyk. Snažil se vozidlo srovnat, to se mu však nepodařilo. Přejel do protisměru a následně do levého silničního příkopu, kde se převrátil na bok. Způsobená škoda činí 200 tisíc korun.

Krádež věcí z bytu v osmém podlaží objasněna

Krnovští kriminalisté objasnili krádež věcí z bytu v osmém podlaží panelového domu na Sídlišti pod Cvilínem. Pachatel do bytu vniknul přes balkon. Policejní komisař oddělení obecné kriminality v těchto dnech obvinil 18letého muže z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měl dopustit tím, že dne 22. 11. 2017 vnikl do bytu panelového domu, který prohledal. Odcizil elektroniku v hodnotě přes 9 tisíc korun (herní konzoli, ovladače, externí disk). Do bytu se měl obviněný dostat tak, že přelezl z balkonu bytu v osmém podlaží, kde byl na návštěvě, na balkon sousedícího bytu poškozených. Ke svému protiprávnímu jednání se kriminalistům doznal, odcizené věci vydal. Jako důvod uvedl finanční tíseň. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

19. 1. 2018

vytisknout  e-mailem