Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Bruntál - zpronevěra, krádeže v obchodech... 

Dne 12. 9. 2018 zahájil policejní komisař trestní stíhání 22leté ženy z přečinu zpronevěry. Obviněná měla od prosince 2016 do srpna 2017 v Krnově v restauračním zařízení, kde pracovala jako číšnice, ve čtyřech případech si ponechat tržbu z prodeje a finanční prostředky z provozního limitu. Hotovost ve výši 27 503 korun měla použít pro svou potřebu a na úhradu svých závazků. Hrozí jí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

V obchodech měla krást

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov obvinil v těchto dnech 20letou ženu z přečinů krádeže. Je jí kladeno za vinu, že ačkoli byla v posledních třech letech opakovaně odsouzena za majetkovou trestnou činnost, měla od května do srpna letošního roku v sedmi případech v obchodních domech v Krnově a Opavě odcizit různé zboží (cukrovinky, oděvy, obuv), které měla uschovat a pronést přes pokladnu bez zaplacení. Ve většině případů byla následně zadržena ostrahou prodejen. Způsobená škoda činí 14 tisíc korun. Jako důvod svého jednání uvedla, že chtěla zboží prodat a peníze použít pro vlastní potřebu. Nyní jí hrozí trest odnětí svobody do výše tří let. Některých krádeží se měla dopustit i s dalšími osobami, jejichž protiprávní jednání je také policisty řešeno.

Ohrožování výchovy dítěte

Z přečinu ohrožování výchovy dítěte byla dne 12. 9. 2018 obviněna 34letá žena. Protiprávního jednání se měla dopustit tím, že od května 2017 do června 2018 v okrese Bruntál a okrese Ústí nad Orlicí jako matka tří nezletilých dětí neměla dbát na jejich řádnou výchovu, školní přípravu a docházku. Neměla spolupracovat řádně se školou, chodit na třídní schůzky a zajímat se o prospěch dětí. Měla je ponechávat bezdůvodně doma, zameškané hodiny (ve výši několika stovek) dodatečně omlouvat pod záminkou nemoci. Obviněné nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.

por. Bc. Pavla Jiroušková

14. 9. 2018

vytisknout  e-mailem