Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z okresu

Opava - krádež dřeva, vloupání do chatky a jiné.. 

Vloupání do zahradní chatky

V úterý 17. 10. 2017 přijali opavští policisté oznámení o vloupání do zahradní chatky v osadě Radost. Prozatím neznámý pachatel vnikl v době od 15. do 16. 10. 2017 na oplocený pozemek chaty, následně do samotného objektu, který prohledal. Odcizil elektrické nůžky na stříhání živého plotu. Způsobená škoda činí nejméně 700 korun.

Krádež dřeva

V lesním prostoru v katastru obce Vítkov ze dvou skládek dřeva odcizil prozatím nezjištěný pachatel z 16. na 17. 10. 2017 různou vytěženou smrkovou dřevní hmotu (sudové kmeny, kulatinu) v hodnotě 37 tisíc korun. Případ prověřují vítkovští policisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

Vloupání do vozidel

Opavští policisté prověřují vloupání do dvou vozidel v Opavě, ke kterým došlo z pondělí 16. na úterý 17. 10. 2017. Prozatím neznámý pachatel si vybral zaparkovaná vozidla Felicia. Po vniknutí do prvního auta výše uvedené značky na ulici Rolnická odcizil ze zavazadlového prostoru svařovací agregát. Z druhého automobilu, do kterého vnikl na ulici Černá, odnesl autorádio. Majitelům vznikla škoda ve výši 4 300 korun.

Vypátrání hledané osoby

Při silniční kontrole dne 16. 10. 2017 v obci Litultovice zastavili policisté vozidlo Renault. Řídil jej 49letý muž z Opavy a policisté při lustraci v evidencích zjistili, že je v celostátním pátrání. Od září 2017 ho hledají policisté z Opavy, jelikož muž je podezřelý z přečinu zanedbání povinné výživy a nebyl znám jeho pobyt.

Krádeže peněženek

Nákup se prodražil 64leté ženě, která v úterý 17. 10. 2017 ve Vítkově nakupovala v obchodním domě na ulici Opavská a na chvíli, když si vybírala zboží, se vzdálila od nákupního vozíku. Zde nechala položenu peněženku, kterou pachatel odcizil. O dvě hodiny později byla peněženka odevzdána na místní městkou policii. Chyběla v ní hotovost 2 200 korun, ale doklady a platební kartu tam pachatel nechal.

O peněženku přišel také 67letý muž a to v restauraci v Opavě na ulici Zacpalova. Pachatel využil toho, že poškozený dne 11. 10. 2017 odešel na chvíli na toaletu a u stolu nechal bundu, ze které mu odcizil peněženku s hotovostí 900 korun, doklady a platebními kartami. Krádež poškozený oznámil policistům až dne 16. 10. 2017.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

vytisknout  e-mailem